Skip to main content

Συνεννόηση ή εκλογές ζητά ο Καρατζαφέρης

Δυο επιλογές έχει το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, να προχωρήσει σε μια εθνική συνεννόηση ή να προκηρυχθούν εκλογές, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Δυο επιλογές έχει το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας, ή να προχωρήσει σε μια εθνική συνεννόηση, ή να προκηρυχθούν εκλογές εκτίμησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η Ελλάδα αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει δύο κινδύνους: «Ο πρώτος είναι να μην κάνουμε τίποτε και τους δώσουμε έτσι την ευκαιρία να μην μας δώσουν την 6 δόση χωρίς την οποία δεν μπορούμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Είμαστε άμεσα εξαρτώμενοι από αυτή. Ο δεύτερος είναι να οδηγηθούμε σε μια κοινωνική εκτροπή και να στρώσουμε τον δρόμο για ένα νέο ΕΑΜ».

Είπε ακόμη ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες τις οποίες δεν τις φέρει μόνον ο κ. Παπανδρέου, ή μόνον ο κ. Σαμαράς, αλλά είναι ευθύνες «που πρέπει να μοιραστούμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί για να σώσουμε την χώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες, κάτι που του μετέφερε και στην χθεσινή τους συνάντηση. Μεταξύ των πρωτοβουλιών που πρότεινε, περιλαμβάνεται και η πρόσκληση στους πολιτικούς αρχηγούς «και να τους πει δεν πάει άλλο, παραμερίστε και οι δυο να βάλω πρωθυπουργό για παράδειγμα τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στηρίξτε τον με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα έξι μηνών και μετά να πάμε σε εκλογές».

Δεν απέκλεισε μάλιστα την περίπτωση παραίτησης για να προκληθούν εκλογές, λέγοντας ότι ο ΠτΔ «εν ανάγκη να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο όπλο που έχει στα χέρια του. Να πει πως αν δεν τα βρείτε, εγώ θα αποχωρήσω». Όπως υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης η τυπολατρία που υπάρχει στο πρωτόκολλο της Προεδρίας είναι ανασταλτικός παράγοντας για παρεμβάσεις.

Υποστήριξε ακόμη ότι η Ευρώπη έχει μετανιώσει για την συμφωνία του Ιουλίου, και πλέον οι Ευρωπαίοι θέλουν να αποκολληθούν και να αποδράσουν από αυτήν την συμφωνία, γιατί όπως είπε έχουν αναθεωρήσει την απόφασή τους και ψάχνουν να βρουν το άλλοθι για να την ακυρώσουν.

Χαρακτήρισε επικίνδυνη την επαναδιαπραγμάτευση που προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς γιατί όπως υποστήριξε «μια τέτοια λέξη περιμένουν να ακούσουν και θα δείτε πως θα μας εγκαταλείψουν».