Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019
x

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Με την υπογραφή πρωτοκόλλου μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας, ενεργοποιήθηκε η διμερής συνεργασία, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της εξωστρέφειας στην Έρευνα, Τεχνολογία και Καινοτομία που έχ

Με την υπογραφή πρωτοκόλλου διμερούς συνεργασίας, για την περίοδο 2010 - 2013 μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, και του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Δημοκρατίας της Ινδίας, ενεργοποιήθηκε η διμερής συνεργασία, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της εξωστρέφειας στην Έρευνα, Τεχνολογία και Καινοτομία που έχει αναγγείλει η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η εν λόγω συνεργασία είναι μια από τις 30 διακρατικές συνεργασίες που διατηρεί η Ελλάδα στο τομέα Έρευνας και Τεχνολογίας με χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρωτόκολλο, που αναφέρεται σε δέκα τομείς επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας κοινού ενδιαφέροντος, υπέγραψαν οι κκ. AK Sood του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ινδίας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Αχιλλέας Μητσός, μετά την συνάντηση της 1ης Μεικτής Επιτροπής Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας- παρουσία του Πρέσβη της Ινδίας στην Αθήνα κ. Tswang Topden.

Η συνεργασία που προβλέπεται, θα υλοποιηθεί με την προκήρυξη, έγκριση και χρηματοδότηση διακεκριμένων έργων Έρευνας και Τεχνολογίας με χρηματοδότηση και από τις δύο πλευρές.A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ