Skip to main content

Συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας στον τομέα των μεταφορών

Μέσα στο 2010 θα υπογραφεί νέα συμφωνία για τις οδικές μεταφορές μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δ. Ρέππας μετά τη συνάντηση με τον Ρώσο υπουρ
Την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα των μεταφορών συζήτησαν ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας και ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών κ. Ιγκόρ Λεβίτιν σήμερα στην Αθήνα.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ρέππας, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων των δύο υπουργείων μέσα στο 2010 θα έχει ολοκληρώσει το έργο της, ώστε να υπογραφεί από τους δύο υπουργούς μία νέα συμφωνία για τις οδικές μεταφορές, που θα ενισχύσουν την περαιτέρω εμπορική συνεργασία και τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Σε ό,τι αφορά στις αεροπορικές μεταφορές, οι δύο υπουργοί δήλωσαν αποφασισμένοι να βελτιώσουν το ισχύον πλαίσιο, με στόχο να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών. Για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, ο κ. Ρέππας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ίσως και εντός του 2010 να λειτουργήσει μία σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης-Μόσχας, με συχνότητα δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Ο κ. Λεβίτιν χαρακτήρισε πολύ ικανοποιητικές τις συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, τόνισε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος στον τομέα των μεταφορών και πρόσθεσε ότι υπάρχουν μια σειρά ζητήματα που μπορούν να προωθηθούν, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των μεταφορικών εταιριών των δύο χωρών.