Skip to main content

Συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας κατά της παράνομης διακίνησης έργων Τέχνης

Πρωτόκολλο συνεργασίας για την αποφυγή παράνομης διακίνησης έργων τέχνης και πολιτισμού υπέγραψε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος.
Πρωτόκολλο συνεργασίας για την αποφυγή παράνομης διακίνησης έργων τέχνης και πολιτισμού υπέγραψε σήμερα την Κωνσταντινούπολη ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος. Σε μικρή τελετή που διοργανώθηκε στο Παλάτι του Τσιραγάν, ο κ. Γερουλάνος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Είναι η πρώτη συμφωνία που υπογράφεται μετά τις 20 συμφωνίες που υπογράφτηκαν στην Αθήνα και έχει ιδιαίτερη σημασία και συμβολισμό το γεγονός ότι είναι η πρώτη μετά τις 20 συμφωνίες που αφορά στον πολιτισμό και στις σχέσεις των δύο κρατών στις συνεργασίες που μπορεί να έχουν για την προώθηση του πολιτισμού και την προστασία του», είπε ο ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού.

Ο Τούρκος ομόλογός του, Ερτουγρούλ Γκιουνάι, τόνισε επίσης τη σημασία του πρωτοκόλλου αυτού, υπενθυμίζοντας ότι σε πολλά μουσεία της Ευρώπης υπάρχουν πολλά έργα τέχνης που ανήκουν στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

«Ελπίζω όλα τα έργα τέχνης που διακινήθηκαν άδικα και παράνομα από τις δύο χώρες να επιστραφούν το συντομότερο στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους και να σταματήσει η παράνομη διακίνησή τους από εδώ και στο εξής», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού.