Skip to main content

Συνεργασία για την αστική ανάπλαση της Καβάλας

Ο δήμος Καβάλας και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για ολοκληρωμένα σχέδια ανάπλασης πολλών περιοχών της πόλης.
Σε πρόγραμμα αστικής ανάπλασης της Καβάλας προχωρεί ο δήμος Καβάλας σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας, με στόχο τη βελτίωση της εικόνας της πόλης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Οι δύο φορείς υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπλασης και τέσσερις ομάδες εργασίας του ΤΕΕ αναλαμβάνουν να εκπονήσουν σχέδια για κομβικές περιοχές του δήμου Καβάλας. Ειδικότερα, τα σχέδια ανάπλασης θα αφορούν στην «ιστορική πόλη» (χερσόνησος Παναγίας και περιοχή Αγίου Νικολάου), στην περιοχή ναυπηγείων (Καρνάγιο), στην πλατεία Νικοτσάρα, στις περιοχές Προφήτη Ηλία – Πεντακόσια – Χίλια, στο κέντρο της πόλης, στη θαλάσσια ζώνη και στις ερημωμένες καπναποθήκες που μαρτυρούν την παλιά ακμή της Καβάλας.

Όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί, οι εκπρόσωποι του δήμου Καβάλας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου θα το παρουσιάσουν στο κοινό, ώστε να διαμορφώσουν και οι πολίτες μια εικόνα της μελλοντικής μορφής της πόλης.

Το ΤΕΕ Ανατ. Μακεδονίας έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με το δήμο Καβάλας, προσφέροντας την τεχνογνωσία του σε δύο δράσεις: σχετικά με φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στα όρια του δήμου και σε παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης –με τη συμβολή και των ΤΕΙ Καβάλας.