Skip to main content

Συνεργασία μεταξύ Raytheon και Intracom Defense Electronics

Η εταιρία Raytheon επέλεξε την Intracom Defense Electronics για συνεργασία στα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot.
Σύμπραξη συνεργασίας μεταξύ Raytheon και Intracom Defense Electronics, επιτεύχθηκε  για την παραγωγή υποσυστημάτων εκτοξευτών Patriot, ύψους 55,7εκατ. ευρώ .

Η εταιρία Raytheon επέλεξε την Intracom Defense Electronics  για συνεργασία στα αντιαεροπορικά συστήματα Patriot. Η σύμβαση αρχικού ύψους 55,7 εκ. δολ αφορά στην παραγωγή υποσυστημάτων των εκτοξευτών της πλέον εξελιγμένης έκδοσης των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 3,5 χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Σημαντικό μέρος του έργου θα ανατεθεί και σε άλλες ελληνικές εταιρίες με τις οποίες συνεργάζεται, όπως γνωστοποιείται. Με δεδομένη τη δυναμική πορεία της INTRACOM Defense Electronics - η οποία αποτυπώνεται από το γεγονός οτι το 66% του κύκλου εργασιών προέρχεται από  εξαγωγές - η σύμβαση αυτή ενισχύει περαιτέρω τη θέση της εταιρίας στη διεθνή αρένα των αμυντικών βιομηχανιών, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Ο  αντιπρόεδρος της Raytheon IDS κ. Joseph "Skip" Garrett,δήλωσε οτι " επιλογή της INTRACOM Defense Electronics για το έργο αυτό ταυτίζεται με τις κατασκευαστικές δυνατότητες, την διασφάλιση ποιότητας και τα συνολικά υψηλά πρότυπα (best value standards) της Raytheon".

Ο  διευθύνων σύμβουλος της Intracom Defense Electronics κ. Γεώργιος Τρουλλινός εξέφρασε την ικανοποίηση του ομίλου  που έχει  κερδίσει την εμπιστοσύνη της Raytheon, μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρίες στο χώρο της άμυνας. Δεσμεύτηκε ότι θα παραδώσει υψηλής ποιότητας προϊόντα και στον προκαθορισμένο χρόνο.  Στόχος της Intracom Defense Electronics , τονίζει "είναι η συνέχιση και διεύρυνση της συνεργασίας στο πλαίσιο του εν εξελίξει υψηλού ενδιαφέροντος για συστήματα Patriot, που έχει εκδηλωθεί από πολλές χώρες".