Skip to main content

Συνεργασία Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Πανεπιστήμιο Αυλώνας

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου συνεργασίας αναμένεται να οδηγήσει τα δύο Ιδρύματα σε σχέση αλληλοϋποστήριξης.
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υπέγραψε συμφωνία με το Πανεπιστήμιο Αυλώνας. Σκοπός της συμφωνίας αυτής δεν είναι μόνο το όφελος των δύο Πανεπιστημίων, αλλά και η ενδυνάμωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Όπως δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης, «η συμφωνία αυτή θα αποτελέσει τη συνέχεια μιας παλαιότερης συμφωνίας, αλλά με πιο ουσιαστικό και υπεύθυνο χαρακτήρα».

Ακόμη επεσήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που είναι «το κορυφαίο ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης στο χώρο της Δυτικής Ελλάδας», μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην επίτευξη της διπλής αυτής στόχευσης.

Το Πανεπιστήμιο της Αυλώνας, αν και είναι νέο Πανεπιστήμιο, εμφανίζει πολλές δυνατότητες.

Σύμφωνα με τον κ. Γεροθανάση, και τα δύο Πανεπιστήμια αποδεικνύουν στην πράξη ότι «η ποιότητα βρίσκεται στην περιφέρεια και όχι στο κέντρο».

Ελπίδα των δύο Πρυτάνεων είναι ότι η υπογραφή του Πρωτοκόλλου συνεργασίας θα οδηγήσει τα δύο Ιδρύματα σε σχέση αλληλοϋποστήριξης.

Από την πλευρά του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αυλώνας σημείωσε ότι η υπογραφή αυτής της συνεργασίας αποτελεί βήμα προόδου για το Πανεπιστήμιο Αυλώνας. Μάλιστα, δήλωσε εντυπωσιασμένος και ικανοποιημένος από όσα διαπίστωσε για τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Επεσήμανε, επίσης, ότι τα δύο Πανεπιστήμια έχουν καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο των νότιων περιοχών της Αλβανίας και της Ελλάδας. Εξήγησε ότι το Πανεπιστήμιο της Αυλώνας τα τελευταία χρόνια «έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον του από τη διδασκαλία στην έρευνα». Και πρόσθεσε: «Ακριβώς, στον τομέα της έρευνας έχουμε την ανάγκη της υποστήριξης από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ