Skip to main content

Συνεργασία της Βίκος με τη Lidl για τρεις χώρες

Αύξηση κερδών 260% παρουσίασε η ΗΒΕ Βίκος το 2009, καθώς διαμορφώθηκαν σε 9,355 εκατ. ευρώ έναντι 2,345 εκατ. ευρώ το 2008. Η Βίκος κατέχει μερίδιο της τάξης του 21% στην εγχώρια αγορά εμφιαλωμένου νε
Νερό για λογαριασμό των Lidl Boυλγαρίας, Ρουμανίας και Κύπρου θα παράγει η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων-Βίκος ΑΕ, που κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά εμφιάλωσης νερού. Η Βίκος κατέχει μερίδιο της τάξης του 21% στην εγχώρια αγορά εμφιαλωμένου νερού, όσον αφορά στο σύνολο των σημείων πώλησης στη χώρα. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Πέτρος Σεπετάς, μιλώντας στη Voria.gr επεσήμανε ότι η εταιρία του είχε ήδη συνεργασία με τη Lidl Eλλάς. Η καλή συνεργασία εντός Ελλάδας αποτέλεσε το εχέγγυο για να επεκταθεί η συνεργασία σε τρεις  άλλες χώρες. Αναγνωρίζει ότι η συμφωνία αυτή δημιουργεί νέες αναπτυξιακές προοπτικές για την ΗΒΕ-Βίκος σε μια μάλιστα αρνητική συγκυρία για την ελληνική οικονομία.

Πιστεύει  ότι η νέα συμφωνία θα φέρει επιπλέον πωλήσεις για την ΗΒΕ Βίκος, η οποία πέρα από το δικό της brand, φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος Ζαγοροχώρια, εμφιαλώνει φυσικό νερό και αναψυκτικά για λογαριασμό τρίτων, ενώ παράγει πλαστικά μπουκάλια και πώματα. Η νέα συμφωνία αναγνωρίζει ότι θα συμβάλλει στην περαιτέρω αύξηση των πωλήσεων της εταιρίας κατά την τρέχουσα χρήση, αλλά και τις επόμενες.

Ωστόσο τα θετικά αποτελέσματα χαρακτήρισαν την ΗΒΕ Βίκος και το 2009, καθώς οι πωλήσεις σημείωσαν αύξηση 5% και διαμορφώθηκαν σε 67,777 εκατ. ευρώ έναντι 64,226 εκατ.ευρώ το 2008 και 49,879 εκατ.ευρώ το 2007. Τα κέρδη του 2009 εκτοξεύθηκαν, καθώς παρουσίασαν αύξηση 260% και διαμορφώθηκαν σε 9,355 εκατ.ευρώ έναντι 2,345 εκατ. ευρώ το 2008 και έναντι ζημιών 1,6 εκατ. ευρώ το 2007. Την εντυπωσιακή άνοδο των κερδών ο κ. Σεπετάς την αποδίδει στο ότι πέτυχε καλές τιμές α’ υλών στα πλαστικά, κάτι που για φέτος δεν επιτεύχθηκαν, παραδέχθηκε. Προέβλεψε μάλιστα ότι για το λόγο αυτό τα καθαρά κέρδη θα έχουν μια μικρή μείωση στην τρέχουσα χρήση.

Βασική αρχή της φιλοσοφίας της εταιρίας ομολογεί ότι είναι οι συνεχείς επενδύσεις εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης, που βελτιώνουν της ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης. Η ΗΒΕ Βίκος την τελευταία τριετία ολοκλήρωσε επενδύσεις συνολικού ύψους 10 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις αφορούσαν σε νέες συσκευασίες με την είσοδο στην αγορά των ψυκτικών μηχανημάτων(water coolers) αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και επέκταση των αποθηκευτικών χώρων της. Ο κ. Σεπετάς τόνισε  ότι διαρκής στόχος της εταιρίας είναι η συνεχής ανάπτυξη της τόσο γεωγραφικά, όσο και σε επίπεδο νέων προϊόντων.

Η ΗΒΕ διαθέτει τρία εργοστάσια, εκ των οποίων τα δυο είναι εμφιάλωσης του νερού Βίκος και εμφιάλωσης νερού και αναψυκτικών για τρίτους, τα οποία βρίσκονται στα Ζαγοροχώρια και η άλλη  μονάδα είναι της παραγωγής  μπουκαλιών και πωμάτων, που  βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Η ΗΒΕ ΑΕ πέρα από τα δικά της προϊόντα Βίκος και Βίκος Ζαγοροχώρια, που κατέχουν ηγετική θέση στην ελληνική αγορά αποτελεί τον βασικό προμηθευτή πέντε μεγάλων αλυσίδων supermarket. Στις εγκαταστάσεις της εμφιαλώνονται τα φυσικά επιτραπέζια νερά-private label ΑΒ για λογαριασμό της αλυσίδας σούπερ μάρκετ  ΑΒ Βασιλόπουλου, Γάργαρο για λογαριασμό των cash and carry Metro, το Μιτσικέλι για λογαριασμό των Carrefour, Εβίβα για λογαριασμό των LIDL και Μαράτα για λογαριασμό των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.

Το φυσικό μεταλλικό νερό «ΒΙΚΟΣ» της ομώνυμης πηγής εμφιαλώνεται στην πηγή του με υπερσύγχρονα μηχανήματα, χωρίς καμία παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι σε όλη τη διαδικασία από την άντληση έως και την διάθεση του προϊόντος και χωρίς να υφίσταται καμία επεξεργασία.