Skip to main content

Συνεργασία του ΣΒΒΕ με το ΑΠΘ

Δώδεκα προοπτικές συνεργασίας προέκυψαν κατά τη χθεσινή συνάντηση εργασίας επιχειρήσεων μελών του ΣΒΒΕ, που ανήκουν στον κλάδο των τροφίμων, με το ερευνητικό προσωπικό της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ.
Δώδεκα προοπτικές συνεργασίας προέκυψαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του ΣΒΒΕ με εκπροσώπους της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ. Από τις 40 επιχειρήσεις- μέλη του ΣΒΒΕ- που ανήκουν στον κλάδο των τροφίμων και συμμετείχαν στη χθεσινή συνάντηση, οι 12 εξέφρασαν ενδιαφέρον για να συνεργαστούν με το επιστημονικό προσωπικό του ΑΠΘ, με στόχο την υλοποίηση κοινών ερευνητικών έργων και την επίλυση τρεχόντων προβλημάτων του κλάδου των τροφίμων.

Οι επιχειρήσεις που θα συνεργασθούν με το ΑΠΘ ανήκουν στους ακόλουθους κλάδους: α) γαλακτοκομικά, β) αρτοποιία, γ) τυποποίηση οσπρίων – ρυζιού κτλ., δ)  τυποποίηση ελιάς – τουρσιών, ε) κατεψυγμένα λαχανικά, ζ) κονσερβοποιημένα έτοιμα φαγητά, η) κομπόστες, θ) είδη ζαχαροπλαστικής, ι) αλλαντικά, κ) μπισκότα και λ) ιχθυηρά.

Η χθεσινή συνάντηση εργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών του ΣΒΒΕ για την προώθηση της συνεργασίας των τοπικών μεταποιητικών επιχειρήσεων με τους ερευνητικούς φορείς της περιοχής και θα συνεχιστεί τον Ιανουάριο με κύκλο νέων συναντήσεων με το ΑΠΘ και θα αφορά σταδιακά στο σύνολο των κλάδων της μεταποίησης στην περιοχή.