Skip to main content

Συνεχίζεται η «Οδύσσεια» των οδηγών στο νομό Λάρισας

Καθημερινότητα πλέον οι δυσκολίες που παρουσιάζουν οι τρεις εναλλακτικές διαδρομές, μετά τον αποκλεισμό των Τεμπών. Η αστυνόμευση είναι ενισχυμένη και σε 24ωρη βάση, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυν
Συνεχίζεται η «οδύσσεια» διερχόμενων οδηγών και κατοίκων του νομού Λάρισας, λόγω του γεγονότος ότι η κοιλάδα των Τεμπών παραμένει κλειστή, μετά τις φονικές κατολισθήσεις.

Οι δυσκολίες που παρουσιάζουν οι τρεις εναλλακτικές διαδρομές τόσο σε ό,τι αφορά στο χρόνο διέλευσης όσο και στην ασφάλεια, αλλά και η αναστάτωση των κατοίκων δήμων και οικισμών, απ΄ όπου διέρχεται η κυκλοφορία, αποτελούν πλέον καθημερινότητα, όπως και οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο των περιθωρίων που υπάρχουν στα οδικά δίκτυα.

Η αστυνόμευση, από την αρχή του αποκλεισμού της κυκλοφορίας επί της ΠΑΘΕ είναι ενισχυμένη και σε 24ωρη βάση, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχημάτων. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη του νομού με 60 αστυνομικούς και τα μισά σε αριθμό περιπολικά, από άλλους νομούς, που με αλλαγές στις βάρδιες βρίσκονται μόνιμα στα επικίνδυνα σημεία και των τριών εναλλακτικών διαδρομών.

Αντίστοιχα «ενισχυμένη» είναι και η παρουσία της Πυροσβεστικής, η οποία έχει εγκαταστήσει σταθμούς, όπως και του ΕΚΑΒ, που λειτουργεί επίσης ολόκληρο το 24ωρο. Όσον αφορά στον «κεντρικό άξονα» εκτροπής της κίνησης μέσω Ελασσόνας προς Κατερίνη και Τρίκαλα, έχει μισθωθεί γκρέιντερ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιθανή χιονόπτωση.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται, επίσης, ειδικό γερανοφόρο όχημα, που έχει τη δυνατότητα να ρυμουλκήσει ακόμη και νταλίκες.