Skip to main content

Συνεχίζεται η πτώση των αγορών στην Ευρώπη

Απώλειες καταγράφουν στο άνοιγμά τους σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες έκλεισαν, χθες, με τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων επτά μηνών μετά το αίτημα της Dubai World για πάγωμα των δανείων.
Σε αρνητικό έδαφος άνοιξαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο του αιτήματος που διατύπωσε χθες η Dubai World για πάγωμα των δανείων της. Στις 10:37 (ώρα Ελλάδος) στο Λονδίνο ο FTSE 100 έχει απώλειες -0,92%, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί κατά -0,7% και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση -0,65%.

Οι δυσμενείς εξελίξεις στο Ντουμπάι παρέσυραν την Πέμπτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων επτά μηνών. Κλειστή ήταν χθες η Γουόλ Στριτ, λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Υποχώρηση για τις τραπεζικές μετοχές, ενώ πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές των  αυτοκινητοβιομηχανιών, σε πολλές από τις οποίες μερίδια κατέχουν τα επενδυτικά κεφάλαια του Κόλπου.

Το κλίμα ανησυχίας μεταξύ των επενδυτών για τις εξελίξεις στο εμιράτο τούς έστρεψε σε ασφαλέστερα χαρτιά, ανεβάζοντας παράλληλα την τιμή του δολαρίου.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε χθες με πτώση 3,18%, στις 5.194,13 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε 3,25% στις 5.614,17 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε κάμψη 3,41% στις 3.679,23 μονάδες.