Skip to main content

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία στα νοσοκομεία Κομοτηνής και Σερρών

Ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού στα νοσοκομεία της Κομοτηνής και των Σερρών, λόγω των κινητοποιήσεων των γιατρών, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού στα νοσοκομεία της Κομοτηνής και των Σερρών, λόγω των κινητοποιήσεων των γιατρών, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Κομοτηνής και των Κέντρων Υγείας Σαπών και Ιάσμου έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από τις 19 Δεκεμβρίου, καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου οφείλει στους γιατρούς τα δεδουλευμένα εφημεριών του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2008 και του Αυγούστου του 2009, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των ιατρών στο ΔΣ του νοσοκομείου Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος.

«Αυτή τη στιγμή έχουν ακυρωθεί τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, δε γίνονται συνταγογραφήσεις και δε γίνονται τα προγραμματισμένα χειρουργεία. Αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά και γίνονται τα επείγοντα χειρουργεία. Επίσης, κανονικά γίνονται οι εμβολιασμοί», επισήμανε ο κ. Σωτηρακόπουλος.

Στο νοσοκομείο Σερρών επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν από τις 21 Δεκεμβρίου οι ειδικευόμενοι γιατροί με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του Σεπτεμβρίου του 2009, καθώς και τα αναδρομικά από την αύξηση της αμοιβής των εφημεριών από τον Ιανουάριο του 2009.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Ειδικευόμενων και Υπεράριθμων Ιατρών του Νοσοκομείου Σερρών, Φώτης Μπακιρτζόγλου οι ειδικευόμενοι ιατροί απέχουν από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία με συνέπεια να ακυρώνονται κάποια προγραμματισμένα ραντεβού, αλλά συμμετέχουν κανονικά στις εφημερίες που πραγματοποιούνται μετά τις 14.30.

Εξάλλου, οι γιατροί του νοσοκομείου Φλώρινας ανέστειλαν την απεργία την οποία είχαν αρχίσει στις 21 Δεκεμβρίου μετά από υποσχέσεις του υπουργείου Υγείας για ικανοποίηση των αιτημάτων τους που αφορούν στο διορισμό νέου διοικητή και στις προσλήψεις γιατρών.

«Τερματίσαμε την απεργία, η οποία διήρκεσε μόνο μία ημέρα, αφού λάβαμε υποσχέσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας. Μετά από αυτό οι υπό παραίτηση 23 από τους 27 γιατρoούς που εργάζονται στο νοσοκομείο ανακάλεσαν τις παραιτήσεις τους», ανέφερε η διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Ελεούσα Τριανταφυλλίδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ