Skip to main content

Συνεχίζεται ο προεκλογικός αγώνας στη Ν.Δ

Υπό νέους όρους συνεχίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι της Ν.Δ, μετά και από τη στήριξη Αβραμόπουλου στον Αντώνη Σαμαρά.
Υπό νέους όρους συνεχίζουν τον προεκλογικό τους αγώνα οι δύο επικρατέστεροι υποψήφιοι της Ν.Δ, μετά και από τη στήριξη Αβραμόπουλου στον Αντώνη Σαμαρά.

Στην αντίπερα όχθη, τη στήριξη του Κωστή Χατζηδάκη αλλά και του Γεράσιμου Γιακουμάτου εξασφαλίζει η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η πιο αξιόπιστη, φιλελεύθερη απάντηση για το μέλλον της ΝΔ είναι η Ντόρα Μπακογιάννη», δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι ο κ. Χατζηδάκης.

Tόνισε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα Μπακογιάννη για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, γιατί όποτε χρειάστηκε υποστήριξε το κόμμα, και δεύτερον για έναν, όπως σημείωσε, πολιτικό λόγο, δηλαδή τη διείσδυσή της σε κεντρώους ψηφοφόρους στη νεολαία ή σε αυτούς που δεν προσήλθαν να ψηφίσουν στις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου.

Οξύτατη κριτική στο Δημήτρη Αβραμόπουλο με αφορμή την απόφασή του να υποστηρίξει ανοιχτά την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά άσκησε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας στο Real Fm.

«Άκουσα πριν λίγες μέρες τον κ. Αβραμόπουλο να λέει ότι δεν πρέπει να πάρεις θέση», είπε ο κ. Γιακουμάτος και πρόσθεσε: «Κουράστηκα και βαρέθηκα τη διγλωσσία και την αναξιοπιστία της πολιτικής».

«Είναι σεβαστή η επιλογή του, όμως δεν είναι σεβαστός ο πολιτικός του λόγος. Εγώ έχω θυμώσει. Κι αυτό το θυμό θα τον μετατρέψω σε δράση. Σε δράση υπέρ της κας Μπακογιάννη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γιακουμάτος έκανε επίσης λόγο για «ψεύτικη δήλωση» του κ. Αβραμόπουλου. «Μας έκανε ολόκληρη ανάλυση περί του να μην τοποθετηθεί», παρατήρησε και σημείωσε «Καταγγέλλουν παλαιοκρατίες και μηχανισμούς. Ποιοι; Εκείνοι που δημιουργούν την παλαιοκρατία κάνανε ένα ωραίο δίδυμο και να το χαίρονται».

Πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την εκλογή της 29ης Νοεμβρίου

Όπως ανακοίνωσε χθες ο προέδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του έκτακτου συνεδρίου και των εκλογών, Δημήτρης Σιούφα, «το έκτακτο συνέδριο της 7ης και 8ης Νοεμβρίου, σε μια ιστορική τουαπόφαση, ενέκρινε την ομόφωνη εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής γιακαταστατικές αλλαγές στον τρόπο εκλογής προέδρου του κόμματός μας.

Στις29 Νοεμβρίου, ημέρα των εκλογών, όλοι όσοι προσέλθουν στις κάλπες,αποδεχόμενοι τις ιδεολογικές αρχές του κόμματός μας, και εγγραφούν μέλητου θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου.

Ηδυσκολία του εγχειρήματος δεν επιτρέπει, δυστυχώς, τη διεξαγωγήψηφοφορίας σε όλες τις οργανώσεις μας του εξωτερικού, παρά την αντίθετηκαι ρητά εκπεφρασμένη βούλησή μας».

«Οι εκλογές της 29ης Νοεμβρίου θα διεξαχθούν και στην Κύπρο και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, σύμφωνα με την αναθεωρηθείσα διάταξη του Καταστατικού», συνέχισε ο κ. Σιούφας.