Skip to main content

Συνεχίζεται το αδιέξοδο στο αγροτικό

Οι ανακοινώσεις της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή φαίνεται πως δεν ικανοποίησαν τους αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στους δρόμους παρά την κακοκαιρία.
Οι ανακοινώσεις της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΚατερίναςΜπατζελή φαίνεται πως δεν ικανοποίησαν τους αγρότες, οι οποίοιπαραμένουν στους δρόμους παρά την κακοκαιρία. Μάλιστα, σύμφωνα με τιςτελευταίες πληροφορίες, αντιπρόσωποι των αγροτών από όλα ταμπλόκα θα συναντηθούν αύριο Τετάρτη, με στόχο να χαράξουν κοινό βηματισμό και νακαταθέσουν στην κυβέρνηση ενιαίο πλαίσιο προτάσεων.

Στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα οι αγρότες από τις 11 το πρωί κρατούν αποκλεισμένη τη συνοριακή διάβαση, επιτρέποντας μόνο τη διέλευση των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων προς και από τη Βουλγαρία.

Την ίδια ώρα οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός, στη Χρυσούπολη Καβάλας και στα Κερδύλλια Σερρών, και η κυκλοφορία διεξάγεται μέσω της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας.

Κλειστά παραμένουν και τα σύνορα στο Ορμένιο Έβρου, μετά τις 6 το απόγευμα έκλεισε και το τελωνείο Δοϊράνης, ενώ μέσω του τελωνείου Εξοχής Δράμας επιτρέπεται μόνο η διέλευση ΙΧ αυτοκινήτων με προορισμό τη Βουλγαρία και αντίστροφα.

Στη Δυτική Μακεδονία, εξάλλου, τα τρακτέρ παραμένουν και διακόπτουν την κυκλοφορία στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού και στην παλιά εθνική οδό Καστοριάς - Κοζάνης (κόμβος Βογατσικού Καστοριάς), ενώ ανοιχτός παραμένει ο οδικός κόμβος Κρυσταλλοπηγής, ο οποίος έκλεισε για δύο ώρες το μεσημέρι.

Ανυποχώρητοι είναι και οι Θεσσαλοί αγρότες, οι οποίοι παραμένουν στα μπλόκα σε δύο σημεία της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών (Νίκαια και Μικροθήβες) διακόπτοντας την κυκλοφορία.