Skip to main content

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί του Καντάφι

Oι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι σφυροκόπησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τη Μισράτα, αγνοώντας τις απειλές της Δύσης.

Oι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι σφυροκόπησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας τη Μισράτα, αγνοώντας τις απειλές της Δύσης για κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Τουλάχιστον τρεις αντάρτες σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν από βλήματα όλμων, σύμφωνα με εκπρόσωπο των εξεγερμένων.

Ανάμεσα στα θύματα χθες το βράδυ ήταν και δύο φωτορεπόρτερ, καθώς και ένας Ουκρανός γιατρός.

Η λιβυκή τηλεόραση μετέδωσε σήμερα το πρωί ότι το ΝΑΤΟ πραγματοποίησε επιδρομή στην Τρίπολη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν 18.

Ο διοικητής των νατοϊκών επιχειρήσεων στη Λιβύη Τσαλς Μπούσαρντ δήλωσε χθες ότι οι άμαχοι θα πρέπει ένα παραμένουν μακριά από τα στρατεύματα του Καντάφι προκειμένου να μη γίνουν θύματα των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ εναντίον των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη.

«Οι άμαχοι μπορούν να βοηθήσουν το ΝΑΤΟ παραμένουν μακριά από τις δυνάμεις και τον εξοπλισμό του καθεστώτος Καντάφι όποτε είναι δυνατό», όπως ανακοίνωσε.

Εν τω μεταξύ για αναποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ έκανε λόγο εκπρόσωπος των εξεγερμένων. «Το ΝΑΤΟ είναι αναποτελεσματικό στη Μισράτα. Το ΝΑΤΟ έχει αποτύχει πλήρως να αλλάξει την κατάσταση», δήλωσε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι εξεγερμένοι της Λιβύης πήραν σήμερα το πρωί τον έλεγχο της μεθοριακής διάβασης του Ουάζαν, μιας από τις κύριες ανάμεσα στη Λιβύη και την Τυνησία.

Εκατόν πενήντα ως 200 στρατιώτες του Καντάφι πέρασαν άοπλοι στην τυνησιακή πλευρά των συνόρων για να προστατευθούν, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην τυνησιακή πλευρά.

Έπειτα από σύντομες μάχες οι εξεγερμένοι κατέλαβαν τα κτήρια του μεθοριακού φυλακίου του Ουάζαν, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Πολλές εκατοντάδες αντάρτες γιόρταζαν ενθουσιασμένοι, κρατώντας σημαίες της μοναρχίας οι οποίες έχουν γίνει σύμβολο της αμφισβήτησης εναντίον του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι.