Skip to main content

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα

Συνεχίζονται από σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον δημόσιο τομέα, ενάντια στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση. Σε 48ώρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο 9 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στις εφορίες.
Συνεχίζονται από σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον δημόσιο τομέα, ενάντια στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

Σε νέα 48ώρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριο 9 Μαρτίου οι εργαζόμενοι στις εφορίες, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ.

Η απεργία των υπαλλήλων στις ΔΟΥ, όμως, είναι αυτή που προκαλεί το μεγαλύτερο πονοκέφαλο στο υπουργείο Οικονομικών. Κι αυτό γιατί η πορεία των εσόδων κρίνεται δραματική, με τις εισπράξεις από το ΦΠΑ να εξακολουθούν να κινούνται αρνητικά, παρά τις προσπάθειες ανάκαμψης που γίνονται. 

Δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιούν έως την ερχόμενη Παρασκευή, 12 Μαρτίου, οι δικαστικοί υπάλληλοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Κινητοποιήσεις και από το ΠΑΜΕ, που διοργανώνει συλλαλητήριο στις 19:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

To κλείσιμο όλων των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), μέχρι και την Πέμπτη 11/3, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα.

Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Πανελλαδική 4ωρη στάση εργασίας, ενώ την Πέμπτη θα συμμετέχουν στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία.

Σημειώνεται ότι στους Χ.Υ.Τ.Α. δεν γίνεται διακομιδή απορριμμάτων από τις 11:30 το βράδυ της Παρασκευής 5 Μαρτίου.

Την Πέμπτη, 11 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Κινητοποιήσεις για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και των επιδομάτων προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ την Πέμπτη 11 Μαρτίου και ώρα 18:00.

Σε 48ωρη απεργία προσανατολίζονται οι βενζινοπώλες, αντιδρώντας στην απόφαση για την εγκατάσταση μεμονωμένων ταμειακών μηχανών χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα έλεγχου των εισροών - εκροών που προτίθεται, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών.

Τη Δευτέρα αποφασίζουν και οι δάσκαλοι τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους.

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική – πανεργατική απεργία των συνδικάτων στις 11 Μαρτίου, για την ανατροπή των πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων, ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), καλώντας τις Ενώσεις μέλη της να πάρουν μέρος σε αυτήν.