Skip to main content

Συνεχίζουν να αυξάνονται οι τουρίστες στην Τουρκία

Αυξημένος κατά 6,6% εμφανίστηκε ο αριθμό των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία στο οκτάμηνο 2010, αν και μειώθηκε ο αριθμός των Ευρωπαίων τουριστών που επισκέφτηκαν τη χώρα.
Αυξημένος κατά 6,6% εμφανίστηκε ο αριθμό των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Τουρκία στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2010, αν και μειώθηκε ο αριθμός των Ευρωπαίων τουριστών που επισκέφτηκαν τη χώρα, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε η ομοσπονδία ξενοδόχων Τουρκίας.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η αύξηση των ξένων τουριστών για το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν της τάξης του 9%, ωστόσο μείωση 6,4% υπήρξε στον αριθμό των ξένων που κατά το ίδιο διάστημα επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη. Αναφέρεται επίσης ότι η αύξηση των ξένων τουριστών για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου ήταν 6,6%, πράγμα που οφείλεται στην κάμψη που παρατηρήθηκε το μήνα Ιούλιο.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου εξυπηρετήθηκαν 68,5 εκατομμύρια επιβάτες σε όλα τα αεροδρόμια της Τουρκίας, σε πτήσεις εξωτερικού και εσωτερικού. Τέλος, από τα 1.066.000 άτομα που απασχολούνται στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Τουρκίας, οι 351.000 εργάζονται σε ξενοδοχεία.