Skip to main content

Σύνοδος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης από 4-6 Οκτωβρίου

Στη Διακοινοβουλευτική Ένωση, που ιδρύθηκε το 1889, συμμετέχουν 164 Κοινοβούλια από όλο τον κόσμο, ως πλήρη ή συνδεδεμένα μέλη.
Στη Διακοινοβουλευτική Ένωση, που ιδρύθηκε το 1889, συμμετέχουν 164 Κοινοβούλια από όλο τον κόσμο, ως πλήρη ή συνδεδεμένα μέλη. Ο οργανισμός συνεργάζεται στενά με τον ΟΗΕ στην προώθηση του διακοινοβουλευτικού διαλόγου, της ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των λαών και της επικράτησης της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Τον περασμένο Ιούλιο πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη η τρίτη παγκόσμια διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων, στην οποία συμμετείχε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Φίλιππος Πετσάλνικος.

Στην 123η σύνοδο της IPU τη Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπήσει ο βουλευτής Νάσος Αλευράς. Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη σύνοδο είναι:

- η δημιουργία ενός υγιούς νομοθετικού πλαισίου για την αποφυγή της εκλογικής βίας, τη βελτίωση της εκλογικής εποπτείας και την ομαλή εναλλαγή στην εξουσία

- o ρόλος των κοινοβουλίων για την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης με τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων, της αγροτικής παραγωγής και της δημογραφικής αλλαγής

- η διαφάνεια και ο έλεγχος της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των εκλογικών εκστρατειών.