Skip to main content

Συνολικά 1 δισ. δολάρια δίνει η BP για καθαρισμό των αμερικανικών ακτών

Ο πετρελαϊκός όμιλος δεσμεύθηκε να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων, για να απορρυπανθούν οι ακτές των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικού.

Ο πετρελαϊκός όμιλος BP δεσμεύθηκε σήμερα να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων, για να απορρυπανθούν οι ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών στον Κόλπο του Μεξικού που γέμισαν με λύματα από πετρέλαιο στη διάρκεια του περυσινού έτους.

Από τον όμιλο διευκρινίστηκε ότι η καταβολή 1 δισ. δολαρίων είναι κάτι το εντελώς ξεχωριστό από το ποσό, το οποίο στην πορεία θα επιδικαστεί, όταν θα τελεσιδικήσει η δικαστική διένεξη με αντικείμενό της τις αποζημιώσεις για την ανωτέρω μεγάλη ρύπανση του περιβάλλοντος (ο όμιλος είναι κατηγορούμενος).

Η δημοσιοποίηση καταβολής ποσού 1 δισ. δολαρίων έρχεται αμέσως μετά την πρώτη επέτειο της έκρηξης (20 Απριλίου) στην πλωτή εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon, που ανήκε στην BP, από την οποία προκλήθηκε η εκτεταμένη ρύπανση του περιβάλλοντος.

«Με τα χρήματα αυτά, επιθυμούμε να αναπλάσουμε τις παραλίες, την πανίδα αλλά και κάποιες ελώδεις περιοχές στην παραλία, που υπέστησαν ζημιές από την πετρελαιοκηλίδα», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του, σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών των ΗΠΑ, Κεν Σαλαζάρ.