Skip to main content

Συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, για το όνομα της πΓΔΜ

«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν εγκατέλειψε ποτέ τη θέση περί διπλής ονομασίας. Υπήρξαν μόνο κάποιες ερμηνείες σχετικά με τη θέση αυτή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ.
«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν εγκατέλειψε ποτέ τη θέση περί διπλής ονομασίας. Υπήρξαν μόνο κάποιες ερμηνείες σχετικά με τη θέση αυτή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ, μετά τις συναντήσεις που είχε το βράδυ της Τρίτης, στη Νέα Υόρκη με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ράσμουσεν και τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Γιαν Πέτερ Μπελκενέντεν, στο περιθώριο των εργασιών της 64ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Ανέκαθεν λέγαμε ότι συζητούμε το θέμα της ονομασίας στο πλαίσιο του ψηφίσματος 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ από το 1993», πρόσθεσε.

Ο κ. Ιβάνοφ πρόσθεσε ότι ένα από τα κυριότερα σημεία των συνομιλιών αυτών αφορούσε το ζήτημα της ονομασίας και οι κ.κ. Ράσμουσεν και Μπελκενέντεν εξέφρασαν ενδιαφέρον για την πορεία των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την εκκρεμότητα της ονομασίας και τη θέση της πΓΔΜ.

Ο κ.Ιβάνοφ θα συναντηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου και με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς, ενώ μια ημέρα αργότερα θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.