Skip to main content

«Super 3» για Αλβανία: «Δίπλα στον συνάνθρωπο όλος ο κόσμος του Άρη»

«Τέτοιες ενέργειες θα υπάρχουν για οποιουσδήποτε συνανθρώπους μας χρειαστούν βοήθεια», δήλωσε εκπρόσωπος των οργανωμένων οπαδών του Άρη.

Για την προσπάθεια του «Super 3» να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης υπέρ των πληγέντων από τον φονικό σεισμό της Αλβανίας μίλησε στον ρ/σ «Yellow», εκπρόσωπος του συνδέσμου οπαδών του Άρη.

Αρχικά για την προσπάθεια που γίνεται ανέφερε:

«Υπάρχει μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν κάποια είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που τους έχει συμβεί ένα πολύ άσχημο γεγονός. O σύνδεσμος του Άρη έχει δείξει πολλές φορές την ευαισθησία της σε τέτοια θέματα. Το ίδιο είχε συμβεί και στο Μάτι με τις πυρκαγιές και στην Μάνδρα που όλος ο κόσμος του Άρη βοήθησε.

Όποιος μπορεί τώρα μπορεί να περνάει να αφήνει ήδη πρώτης ανάγκης, όποιος θέλει να βοηθήσει. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα. Μακάρι να γίνουν και 2 και 3 και 4 αποστολές».

Για το πώς μπορεί να βοηθήσει ο κόσμος: «Μπορείτε να φέρετε ρούχα, τρόφιμα σφραγισμένα που θα μπορούν να φτάσουν. Τις επόμενες μέρες και σε συνεργασία με κάποιους ανθρώπους που βρίσκονται στην Αλβανία θα έχουμε μια περισσότερη ενημέρωση».

Για τους λόγους που γίνεται η κίνηση αυτή: «Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι στην κοινωνία που ζούμε, μεγαλώνουμε και μεγαλώνουν τα παιδιά μας, θα πρέπει να υπάρχει ένα στίγμα ανθρωπιάς. Το περιστατικό που έγινε στην Μάνδρα και στο Μάτι μας γέμισε με θλίψη και πόνο. Δεν γίνεται να πεθαίνουν άνθρωποι από πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς. Ήταν κάτι πάρα πολύ άσχημο και μας στεναχώρησε όλους.

Η προσπάθεια εκείνη βρήκε ανταπόκριση στον σύνδεσμο, στον Άρη αλλά και σε ανθρώπους που δεν έχουν καν σχέση με τον σύλλογο. Τέτοιες ενέργειες θα υπάρχουν για οποιουσδήποτε συνανθρώπους μας χρειαστούν βοήθεια. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα.

Θα πρέπει να ξέρουμε ότι και οι συνάνθρωποι μας που είχαν θέμα με τις φωτιές ήταν Έλληνες. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν σκέψεις, κολλήματα και πολιτικές επεκτάσεις στις οποίες δεν θέλω να μπω. Δεν με ενδιαφέρει αν ο άλλος είναι Έλληνας, ή Αλβανός, και ποδοσφαιριστές από την Αλβανία έχουν τιμήσει την φανέλα του Άρη, πρέπει να αποβάλουμε τέτοιες σκέψεις.

Όσο μπορούμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας καλό είναι να το κάνουμε».

Ενώ συνέχισε: «Στο γενικότερο πλαίσια γνωρίζουμε πολύ καλό ότι άνθρωποι που έχουν εξουσία έχουν δείξει ότι είναι άσχετοι. Στην χώρα που ζούμε δεν υπάρχει η αξιοκρατία που πρέπει, δεν δίνεται κίνητρο στα νέα παιδιά. Επειδή άνθρωποι που είναι σε κόμματα και εξουσίες είναι άσχετοι. Είναι ένα γενικότερο πλαίσιο, το οργανωμένο κίνημα δέχεται χτυπήματα. Προσπαθούν να μετακινήσουν την προσοχή του κόσμου από τα σημαντικά σε κάποιο μικρό επεισόδιο που μπορεί να γίνει σε ένα γήπεδο. Είναι κάτι που κάνουν όλες οι κυβερνήσεις».

Για την στήριξη των φίλων της ομάδας στο τμήμα μπάσκετ: «Η ανταπόκριση του κόσμου για το μπάσκετ ήταν αρκετά ικανοποιητική. Μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία. Η προσπάθεια θα συνεχίσει και με την Λαμία την Κυριακή. Προσανατολιζόμαστε να έρθουμε σε επαφή με την ΠΑΕ ώστε ότι συνέβη με την Τρίπολη να συμβεί και με την Λαμία.

Εμείς το προτείναμε. Το παιχνίδι με την Λαμία θα είναι και το τελευταίο σε αυτήν την προσπάθεια. Από εκεί και πέρα ελπίζουμε να υπάρχει μια λύση, είτε από το όνομα του Δημήτρη Γουλιέλμου είτε κάποιον άλλον. Ο κόσμος αυτό που μπορεί να κάνει είναι να γεμίζει το Παλέ για να βοηθήσει».

Για το ότι ο κόσμος του Άρη έχει βοηθήσει τόσες φορές την ομάδα: «Σε όλες τις ομάδες συμβαίνει. Απλώς επειδή η δικιά μας ομάδα ταλανίζεται από προβλήματα το μπαλάκι πάει πιο συχνά σε εμάς. Απλά καλό είναι να μην γίνεται όχημα στις ορέξεις κάθε πιθανού και απίθανου».