Skip to main content

Super League: Κανονικά η αναδιάρθρωση, με 14 ομάδες η επόμενη σεζόν

Στη Football League την εφετινή σεζόν θα πέσουν τρεις ομάδες και ο 13ος θα παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της δεύτερης κατηγορίας

Την απόφαση να προχωρήσει κανονικά η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων έλαβαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, και οι εκπρόσωποι της Super League και της Football League.

Ο υφυπουργός αθλητισμού δεν έκανε πίσω αναφορικά με την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και θα προχωρήσει κανονικά, αφού επήλθε οριστική συμφωνία με την ΕΠΟ, τη Super League και τη Football League, που ζητούσαν αρχικά να πάει πίσω για έναν χρόνο και να ισχύσει από την αγωνιστική περίοδο 2020-21.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι το επόμενο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας θα διεξαχθεί με 14 ομάδες, όπερ σημαίνει ότι θα πέσουν τρεις ομάδες και ο 13ος θα παίξει μπαράζ με τον δεύτερο της Football League. Ξέρουμε ήδη ότι ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου έχει ανέβει, αφού εξασφάλισε από νωρίς την πρώτη θέση και τον προβιβασμό του.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης τούς είπε πως οι επτά ομάδες που έχουν συμβόλαιο με την ΕΡΤ, θα έμεναν τηλεοπτικά "άστεγες" στο τέλος της σεζόν, αν δεν ίσχυε η αναδιάρθρωση όπως προβλέπεται στην προκήρυξη. Άλλωστε, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να δίνονταν εγγυήσεις ότι δεν θα έχαναν το συμβόλαιό τους οι επτά ΠΑΕ με το κρατικό κανάλι και ο υφυπουργός ήταν ξεκάθαρος σε αυτό.

Εξερχόμενος της συνάντησης μαζί με τους κ.κ. Γραμμένο, Δάρα και Λεουτσάκο, ανέφερε πως προχωράει κανονικά η αναδιάρθρωση, όπως είχε συμφωνηθεί από το περασμένο καλοκαίρι, έστω και αν πριν μερικές ημέρες η επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ είχε εισηγηθεί αναδιάρθρωση... ένα χρόνο μετά.

Πλέον, στην αυριανή (9/4) συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ θα οριστικοποιηθεί ότι οι αλλαγές στα πρωταθλήματα θα ισχύουν από την επόμενη σεζόν, όπου θα έχουμε και την δημιουργία της Super League 2 με 12 ομάδες, ενώ η Football League θα έχει 14 ομάδες.