Skip to main content

Super League: Συμφωνία για κεντρική διαχείριση, διαφώνησε ο Ολυμπιακός

Οι 13 από τις 14 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας συμφώνησαν πως η κεντρική διαχείριση αποτελεί την καλύτερη λύση για το μέλλον του πρωταθλήματος

Την επιστροφή του καθεστώτος της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Super League 1, το οποίο συνεδριάζει από το πρωί.

Οι 13 από τις 14 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας συμφώνησαν πως η κεντρική διαχείριση αποτελεί την καλύτερη λύση για το μέλλον του Πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να είναι η μοναδική ομάδα που μειοψήφισε.

«Λέμε όχι στην κεντρική διαχείριση όσο υφίστανται τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα Ξάνθης και Βόλου», δήλωσε, χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο ισχυρός άνδρας των Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία με Αστέρα Τρίπολης, Ατρόμητο, Βόλο, Ξάνθη, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Λαμία να τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της κεντρικής διαχείρισης. Υπέρ της κεντρικής διαχείρισης τάχθηκε και η ΕΠΟ. Λευκό ψήφισε ο Ολυμπιακός, ενώ υπέρ με αστερίσκο ψήφισαν Λάρισα, Άρης και Πανιώνιος.

Λάρισα, Άρης και Πανιώνιος έθεσαν θέμα όσον αφορά την κεντρική διαχείριση, ζητώντας να εξαιρεθούν ομάδες που εμπλέκονται σε θέματα πολυϊδιοκτησίας. Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης απάντησε πως «είναι λάθος να εξαιρούνται οι ομάδες πλην των big4 που κόβουν βαθμούς από τον Ολυμπιακό». «Κεντρική διαχείριση σημαίνει πως συμμετέχουν όλοι χωρίς αστερίσκους. Για τα παραπτώματα υπάρχουν πειθαρχικες επιτροπές, όπως άλλωστε και αυτή της Δεοντολογίας», σημείωσε.

Η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού Λίνα Σουλούκου έκλεισε το θέμα από πλευρές «ερυθρόλευκων» λέγοντας: «Δεν μπορούμε να συναινέσουμε σήμερα στην κεντρική διαχείριση».

Αντιπαράθεση Αγραφιώτη με Λυσάνδρου, παρέμβαση Αλαφούζου

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας, από τον Ολυμπιακό τέθηκε θέμα ερμηνείας του αποτελέσματός της. Η τοποθέτηση του προέδρου της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, περί ομόφωνης απόφασης για κεντρική διαχείριση έφερε την αντίδραση του εκπροσώπου του Ολυμπιακού, Τάκη Αγραφιώτη, ο οποίος απάντησε: «Είμαι σαφής. Λέμε ναι στη διερεύνηση. Όμως με προϋποθέσεις». Στη συνέχεια παρενέβη ο Γιάννης Αλαφούζος, λέγοντας: «Να διευκρινίσετε κύριε Λυσάνδρου ποιο είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Δεν καταλαβαίνω τις προϋποθέσεις νομιμότητας. Όποια ομάδα έχει πιστοποιητικό και παίζει, μπορεί να μετέχει και στην κεντρική διαχείριση».