Skip to main content

Σύσκεψη για τα προβλήματα των σχολείων

Πάνω απο 30 μαθητές είναι σε κάθε τάξη σε σχολεία της Βόρειας Ελλάδας όπως ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Τα προβλήματα των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, με πρωτοβουλία της ΟΛΜΕ ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Εκπρόσωποι της εκπαίδευσης παρουσίασαν την κατάσταση των σχολείων σε ό, τι αφορά τα κενά σε διδακτικό προσωπικό, χωρίς, ωστόσο, να έχει διαμορφωθεί πλήρης εικόνα για τις ελλείψεις.

Σύμφωνα με μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε πόλεις της περιφέρειας, όπως Σέρρες, Δράμα και Αλεξανδρούπολη υπάρχουν τάξεις με 32, 35 ακόμη και 37 μαθητές, που ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό που παρουσιάζει το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με τις ΕΛΜΕ, ζητήματα λειτουργικά και συντήρησης θα απασχολήσουν τα σχολεία, κυρίως το χειμώνα, οπότε θα βρεθούν αντιμέτωπα με προβλήματα θέρμανσης, καθώς ήδη η πρώτη δόση του κονδυλίου πληρωμής για το πετρέλαιο ήταν μειωμένη φέτος κατά 50%, ενώ αναμένεται και αύξηση της τιμής του.

Στη σύσκεψη έγινε λόγος για γενικότερη υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, με την εγκατάλειψη των κοινωνικών μέτρων για τους φτωχούς μαθητές και των ποιοτικών χαρακτηριστικών, τόσο στα ειδικά σχολεία όσο και στα υπόλοιπα.