Skip to main content

Συσκευή κατά της νέας γρίπης στο Δήμο Συκεών

Αναμένεται να εγκατασταθεί σε 11 νηπιακούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου.
Ειδικό μηχάνημα-πύλη ανίχνευσης της θερμοκρασίας του σώματος, εγκαθιστά σε νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ο Δήμος Συκεών, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη. Πρόκειται για ένα από τα μέτρα αντιμετώπισης της νέας γρίπης, στα οποία έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα ο ακριτικός δήμος.

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος άρχισε από τον παιδικό σταθμό του Αγίου Χαραλάμπους στην οδό Επταπυργίου και «αν δεν υπάρξουν προβλήματα στη δοκιμαστική λειτουργία, θα εγκαταστήσουμε τη συγκεκριμένη συσκευή σε 11 ακόμα νηπιακούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς στο δήμο μας» όπως δήλωσε στη voria.gr ο κ. Δανιηλίδης.

Το μηχάνημα κατασκευάστηκε από μονάδα του Πανεπιστημίου Πατρών, σε συνεργασία με δύο ελληνικές εταιρίες.

Χαρακτηριστικά για την πρωτοβουλία του Δήμου Συκεών, ο κ. Δανιηλίδης τόνισε: «Μέσα στο πλαίσιο του κοινωνικού προγραμματισμού μας για την προσχολική αγωγή σκεφτήκαμε να εξοπλίσουμε και με αυτή τη συσκευή τους παιδικούς σταθμούς του δήμου μας, έτσι ώστε καθημερινά να γίνεται έλεγχος στην είσοδο και στην έξοδο των παιδιών από τη σχολική μονάδα και αν παρουσιάσει κάποιο παιδί αύξηση της θερμοκρασίας του σώματός του να ενημερώνονται άμεσα οι γονείς».

Αλέξανδρος Μητάκης