Skip to main content

Συστάσεις για την αγορά και χρήση Χριστουγεννιάτικων ειδών

Συστάσεις για την αγορά και χρήση χριστουγεννιάτικων ειδών που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα απευθύνει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας
Συστάσεις στο καταναλωτικό κοινό για την αγορά και χρήση χριστουγεννιάτικων ειδών που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα απευθύνει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας.

Συγκεκριμένα κατά τις αγορές τους οι καταναλωτές πρέπει να προσέξουν τα ακόλουθα:

1. Τα προϊόντα να φέρουν πάνω:

α) τη σήμανση CE,
β) τα τεχνικά στοιχεία λειτουργίας (τάση, ισχύς, συχνότητα λειτουργίας),
γ) τον τύπο του προϊόντος, τον κατασκευαστή και τα στοιχεία του ή τον υπεύθυνο εισαγωγέα / διαθέτη στην Ελλάδα.

2) Να συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά και να αναγράφονται τα στοιχεία της εταιρείας που διαθέτει το προϊόν ή τα στοιχεία του εξουσιοδοτημένου service της συσκευής.

3) Σε περίπτωση χρήσης του προϊόντος σε εξωτερικό χώρο, να αναγράφεται σαφώς η ένδειξη αυτή επί της συσκευασίας και του φυλλαδίου οδηγιών χρήσης, καθώς και η ένδειξη προστασίας ΙΡ (τουλάχιστον ΙΡ40 για εξωτερικό χώρο) και να τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται από την νομοθεσία η χρήση ρελέ διαρροής στις οικιακές εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις για την επιπρόσθετη προστασία των χρηστών και των εγκαταστάσεων.