Skip to main content

Σύστημα μέτρησης των ρύπων στα νερά του Πηνειού

Την εγκατάσταση συστήματος που θα μετρά αυτόματα τη ρύπανση στον Πηνειό ολοκλήρωσε η Νομαρχία Λάρισας και θα παραχωρηθεί στη ΔΕΥΑΛ.
Την εγκατάσταση συστήματος που θα μετρά αυτόματα τη ρύπανση στον Πηνειό ολοκλήρωσε η Νομαρχία Λάρισας και θα παραχωρηθεί στη ΔΕΥΑΛ, προκειμένου να υπάρχει ένα πρόσθετο εργαλείο για την ασφάλεια των νερών.

Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Νομάρχη Λάρισας κ Λουκά Κατσαρού.

Το Σύστημα Μέτρησης των ρύπων είχε εγκαταστήσει η Νομαρχία Λάρισας προκειμένου να υπάρχει διαρκής έλεγχος της ποιότητας των υδάτων του Πηνειού, έγκαιρος εντοπισμός των περιπτώσεων υπέρβασης των επιτρεπτών ορίων μόλυνσης και διαχρονική καταγραφή των αιτιών ρύπανσης του ποταμού.

Ο σταθμός μέτρησης ρύπων του Πηνειού επιτρέπει την άμεση επέμβαση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενου προβλήματος και συμβάλλει αφενός στην προστασία του ποταμού και αφετέρου στην παροχή καθαρού νερού στους καταναλωτές.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, κατόπιν συνεννόησης και σχετικής συμφωνίας με το Δήμο Λαρισαίων, η Νομαρχία Λάρισας να παραχωρήσει στη ΔΕΥΑΛ το σταθμός μέτρησης ρύπων του Πηνειού.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η αρμόδια Αντινομάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών, Εγγείων Βελτιώσεων, Προγραμματισμού και Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Λάρισας.