Skip to main content

Συστήματα τηλε-ελέγχου εφαρμόζει η ΕΠΑ Θεσσαλίας

Συστήματα τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού scada για τον έλεγχο-μεταξύ άλλων-των σταθμών διανομής και των ηλεκτροκίνητων βανοστασίων, έχει θέσει σε λειτουργία η ΕΠΑ Θεσσαίας.
Συστήματα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού scada για τον έλεγχο των σταθμών διανομής και των ηλεκτροκίνητων βανοστασίων, την εποπτεία χαρακτηριστικών σημείων καθοδικής προστασίας, και τον έλεγχο ανωμαλιών που τις διαχειρίζεται από το τηλεφωνικό κέντρο ως δυσλειτουργίες έχει θέσει σε λειτουργία η ΕΠΑ Θεσσαίας.
Όπως τονίστηκε σε συνάντηση επιτελικών στελεχών της ΕΠΑ Θεσσαλίας, με επικεφαλής τον Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων, κ. Λεωνίδα Μπακούρα, με τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, κ. Νίκο Μιχαλάκη, η ΕΠΑ Θεσσαλίας βάσει της αδείας που της χορηγήθηκε, κατέχει τα αποκλειστικά δικαιώματα προγραμματισμού, μελέτης, σχεδιασμού, κατασκευής, εκμετάλλευσης και πώλησης φυσικού αερίου στην περιοχή και  είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη του δικτύου μέσης και χαμηλής πίεσης.

 Για το σκοπό αυτό έχει εγκατεστημένα συστήματα τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού scada ενώ διαθέτει 24 ώρες το εικοσιτετράωρο 365 ημέρες το χρόνο, τηλεφωνικό κέντρο άμεσης επέμβασης για κλήσεις από σταθερό τηλέφωνο στο τηλεφωνικό αριθμό 800 11 87878, και από κινητό στα 2310 520309 & 2310 520642 χωρίς χρέωση.  Όλες οι τηλεφωνικές κλήσεις απαντώνται εντός 30 δευτερολέπτων όπου ηχογραφείται η συνομιλία του αναγγέλλοντα με τον υπάλληλο του τηλεφωνικού κέντρου και στη συνέχεια τα στοιχεία της αναφοράς αυτής προωθούνται κατά προτεραιότητα στα συνεργεία έκτακτης επέμβασης.  Το σύνολο του δικτύου φυσικού αερίου της ΕΠΑ Θεσσαλίας έως 31.01.2010 αποτελείται από 65,5 χλμ. αγωγών χάλυβα (μέση πίεση - 19 bar) και 609 χλμ. αγωγών πολυαιθυλενίου (χαμηλή πίεση - 4 bar). Το σύνολο των ενεργών πελατών για την ίδια περίοδο ανέρχεται σε 36.441 πελάτες.