Skip to main content

Συστράτευση των κοινωνικών φορέων για την έξοδο από την κρίση ζητεί η ΓΣΕΕ

Την άμεση παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου, ώστε όλοι οι κοινωνικοί φορείς να συμβάλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση, ζητεί η ΓΣΕΕ με επιστολή προς τον πρωθυπουργό. Θετικές καταρχήν οι ρυθμίσεις για
Την άμεση παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου, ώστε όλοι οι κοινωνικοί φορείς να συμβάλουν στην έξοδο της χώρας από τη δημοσιονομική κρίση, ζητεί η ΓΣΕΕ με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της, κ. Ι. Παναγόπουλος.

Όλοι οι κοινωνικοί φορείς πρέπει να δεσμευθούν σε άμεσες,μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που θα κατανέμουν ισότιμα το όφελος τηςοικονομικής ανάπτυξης, σημειώνεται στην επιστολή. Η ΓΣΕΕ καλεί τονπρωθυπουργό να ακούσει τα «θέλω» της κοινωνίας και όχι τις «φωνές» τηςαγοράς και σημειώνει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα προτείνει ένα άλλομείγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής «που μπορεί να ανατάξει τηνοικονομία, ώστε να μην οδηγηθούμε πιο βαθιά στην ύφεση και ναπροχωρήσουμε στην ανάπτυξη που θα δώσει το κυρίως ζητούμενο που είναι ηκαταπολέμηση της ανεργίας, η αύξηση της απασχόλησης και τωνεισοδημάτων».

Ο κ. Παναγόπουλος χαρακτηρίζει καταρχήν θετικές τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, ωστόσο, τονίζει ότι δεν συμπεριέλαβε μια σειρά σοβαρά θέματα όπως: οι εργασιακέςσχέσεις στις εργολαβίες (καθαρισμού, φύλαξης) και η κατάργηση όλων τωναντεργατικών διατάξεων του Ν. 3385/05.

«Η ΓΣΕΕ με βάση το πόρισμα της επιτροπής αλλά κυρίωςτις θέσεις της Συνομοσπονδίας θα απαιτήσει στη διαπραγμάτευση που θαακολουθήσει με την κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας, τα κόμματα καιτους φορείς τη ρύθμιση και αυτών των θεμάτων», επισημαίνεται στην επιστολή.