Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΒΕ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Ο ΣΒΕ ζητούσε τεκμηριωμένα τον συμψηφισμό του ΦΠΑ που αφορούσε διαγραφείσες απαιτήσεις εταιρειών μελών του που ήταν προμηθευτές της γνωστής αλυσίδας.

Για πλήρη δικαίωση των παρεμβάσεων του κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές επιχειρήσεων-προμηθευτών της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.».

Όπως αναφέρει ο ΣΒΕ, με επανειλημμένες ενέργειες τη διετία 2016 – 2017, στον πρωθυπουργό της χώρας και στους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, ζητούσε τεκμηριωμένα τον συμψηφισμό του ΦΠΑ που αφορούσε διαγραφείσες απαιτήσεις εταιρειών μελών του, οι οποίες υπήρξαν προμηθευτές της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ».

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) με ανακοίνωση του καλεί τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας «να προβούν άμεσα στη λήψη των σχετικών αποφάσεων που θα αποκαθιστούν μια κατάφωρη αδικία σε βάρος πλήθους μεταποιητικών επιχειρήσεων της χώρας μας, οι οποίες αναίτια πλήρωσαν ΦΠΑ για ποσά τιμολογίων τα οποία ποτέ δεν εισέπραξαν».

«Άλλωστε, με βάση το σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης,  η επίκληση συμφωνίας εξυγίανσης, η οποία έχει επικυρωθεί από το πτωχευτικό δικαστήριο με αντικείμενο μεταξύ άλλων τη μείωση των απαιτήσεων, δικαιολογεί κατ’ αρχήν τη μείωση της βάσης επιβολής ΦΠΑ», καταλήγει ο ΣΒΕ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ