Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΣΒΕ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: 28 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Ο πρόεδρος του ΣΒΕ κατέθεσε υπόμνημα στον πρωθυπουργό με προτάσεις μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιφερειακής βιομηχανίας.

Υπόμνημα το οποίο αναπτύσσεται σε 7 άξονες προτάσεων και σε αυτό περιλαμβάνονται 28 μέτρα πολιτικής για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιφερειακής βιομηχανίας κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο των συναντήσεων του τελευταίου με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στο ΥΜΑΘ.

Εξερχόμενος από την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ο κ. Σαββάκης δήλωσε:

«….Η οικονομική κρίση από την πανδημία αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για την εμβάθυνση των μεταρρυθμίσεων στη χώρα και τη χάραξη πολιτικών που θα διαμορφώνουν ένα νέο παραγωγικό πρότυπο. Ένα νέο παραγωγικό πρότυπο το οποίο θα στοχεύει στην περιφερειακή ανάπτυξη και σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργεί υπέρμετρη εξάρτηση από έναν και μόνο κλάδο».

«Κατά τον ΣΒΕ» συμπλήρωσε ο κ. Σαββάκης «οι επιπτώσεις από την κρίση είναι αναστρέψιμες και βραχυχρόνιες. Η εξαιρετικά θετική αντίδραση της κυβέρνησης στις απρόοπτες καταστάσεις που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας, δημιουργεί θετικές προσδοκίες για την έμπρακτη ενίσχυση της μεταποίησης και της βιομηχανίας τους επόμενους μήνες».

Δεδομένης της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η μεταποιητική δραστηριότητα αλλά και των προβλέψεων για το 2021 που είναι εξαιρετικά δυσοίωνες για τον κλάδο, ο ΣΒΕ ως Εθνικός Κοινωνικός Εταίρος και εκπρόσωπος της μικρομεσαίας μεταποιητικής περιφερειακής βιομηχανίας κατέθεσε σήμερα προς τον πρωθυπουργό της χώρας το σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις και τις προτάσεις του.

Οι 7 άξονες προτάσεων που περιλαμβάνονται στο υπόμνημα του ΣΒΕ είναι:

1. Λειτουργικές ενισχύσεις
2. Παραγωγικές επενδύσεις
3. Τεχνολογία – Ε & Τ Α
4. Περιφερειακή αγορά εργασίας
5. Υποδομές
6. Μείωση περιφερειακών ανισοτήτων
7. Βελτίωση περιφερειακών υποδομών

ενώ οι 28 προτάσεις μέτρων πολιτικής περιλαμβάνονται στο πλήρες κείμενο του υπομνήματος, βρίσκεται εδώ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ