Skip to main content

Σβίγκου: Αποκρούσαμε αντεργατικές απαιτήσεις των θεσμών

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον συνδικαλιστικό νόμο, καθώς και στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων την 1η Σεπτεμβρίου 2018.

Κατά τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς αποκρούσαμε τις αντεργατικές απαιτήσεις, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Όπως ανέφερε, αποκρούστηκαν απαιτήσεις σε σχέση με τον συνδικαλιστικό νόμο, «όπως το λοκ άουτ και επίσης, μην ξεχνάμε, τη μεγάλη μάχη που δόθηκε στην προηγούμενη αξιολόγηση και η οποία κερδήθηκε, και αφορά στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων την 1η Σεπτεμβρίου 2018, όπου εκεί επανέρχονται οι αρχές της επεκτασιμότητας, αλλά και της ευνοϊκότερης ρύθμισης».

Ερωτηθείσα για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου, επικαλέστηκε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου, στο περιθώριο της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι πρόκειται «για ένα μνημονιακό νομοσχέδιο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης μιας αξιολόγησης, όπου όμως τα θετικά μέτρα υπερτερούν των αρνητικών».