Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΣΒΙΓΚΟΥ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ - ΖΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗΝ

«Είναι ζωτική ανάγκη να τελειώσουμε με αυτήν την κυβέρνηση και εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι», τόνισε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό. Όποτε και αν γίνουν εκλογές, αυτές είναι καλοδεχούμενες από την πλευρά μας. Άλλωστε τις ζητάμε από τον περασμένο Δεκέμβριο, ακριβώς επειδή είναι κοινωνικό αίτημα και κοινωνική αναγκαιότητα να φύγει αυτή η κυβέρνηση, γιατί κάθε μέρα που περνάει είναι μία μέρα χαμένη για τη χώρα». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Όπως πρόσθεσε, «είναι ζωτική ανάγκη να τελειώσουμε με αυτήν την κυβέρνηση και εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να δώσουμε αυτήν την εκλογική μάχη και να την κερδίσουμε».

Σχετικά με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «θα ανακοινωθεί πιθανότατα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» και συμπλήρωσε: «Θα είναι κοστολογημένο και θα ανακουφίζει τους πολίτες και την κοινωνία, που αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε απελπισία. Θα έχει συγκεκριμένα μέτρα, τόσο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα όσο βέβαια και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι είδαν να διαλύονται τα εργασιακά τους δικαιώματα την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ. Επίσης, θα έχει μέτρα μεγάλης ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, το οποίο δεν στηρίχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είδαμε αυτά τα αποτελέσματα με τις απώλειες ανθρώπινων ζωών».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον προγραμματικό διάλογο του ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, η κ. Σβίγκου απάντησε: «Εμείς εκτιμούμε πως όλες οι προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των εκλογών θα κληθούν να απαντήσουν στο μεγάλο δίλημμα, προοδευτική κυβέρνηση και μία διαφορετική πορεία για τον τόπο και τους πολίτες ή συνέχιση της καταστροφικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής Μητσοτάκη;».

«Όσον αφορά τώρα το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, αυτό θα τεθεί στον δημόσιο διάλογο, θα κριθεί από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, όπως θα κριθεί και από τον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι συζητήσεις για μία προοδευτική κυβέρνηση, όπως και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, θα αφορούν συνεργασίες στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Είμαστε στη φάση της συγκέντρωσης των προτάσεων για τις υποψηφιότητες από τις Νομαρχιακές Επιτροπές και από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα».

«Τα ψηφοδέλτιά μας θα είναι ισχυρά, ανανεωμένα, θα υπάρχει ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων και βέβαια θα αντιπροσωπεύουν όλες τις κοινωνικές δυνάμεις τις οποίες εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», επεσήμανε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για να συμπληρώσει: «Οι σημερινοί βουλευτές θα είναι εκ νέου υποψήφιοι».

Σχετικά με τον χρόνο ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων υπογράμμισε ότι «αυτό θα το συνεκτιμήσουμε κεντρικά την επόμενη περίοδο και θα υπάρξει μία κατεύθυνση για όλη την Ελλάδα».

Στις 20:30, η κ. Σβίγκου θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Νομαρχιακή Οργάνωση Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, στο νότιο πάρκο της Πάτρας, για την υποδοχή των νέων μελών του κόμματος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ