Skip to main content

Σβίγκου: Να συγκρουστούμε για το μέλλον με πολιτικούς όρους

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η κυβέρνηση επιδιώκει τη στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων, του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων αγαθών

«Το επόμενο διάστημα θα συγκρουστούν δύο πολιτικά σχέδια για το μέλλον και θα γίνουν πιο διακριτές οι πολιτικές γραμμές. Όταν η Ν.Δ. έκανε αντιπολίτευση στη διαπραγμάτευση, μπορούσε πολύ εύκολα να πατά στην καταστροφολογία και στα τσιτάτα του στιλ άλλα λέγατε και άλλα κάνατε. Τώρα, όμως, όταν θα γίνει η συζήτηση, π.χ., για τη δίκαιη ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας, το κοινωνικό κράτος κ.λπ., εκεί θα πρέπει να έχει σαφείς πολιτικές προτάσεις», υπογραμμίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Εποχή» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

«Παρά το σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο που μας έχει επιβληθεί, έχουμε ξεκαθαρίσει τις επιλογές μας, που είναι η στήριξη των ασθενέστερων στρωμάτων, του κοινωνικού κράτους και των δημόσιων αγαθών. Χωρίς αυτά δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη ούτε καταπολέμηση της ανεργίας. Στη δική μας αντίληψη, οι θετικοί δείκτες και τα νούμερα αν δεν αποτυπωθούν στην καθημερινότητα και στις ζωές των ανθρώπων, δεν έχουν αξία» τονίζει.

Αναφερόμενη στην πρόσφατη έξοδο στις αγορές, η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος υπογραμμίζει πως «πρέπει να τη δούμε ως ένα μέσο για να σταθεί η χώρα στα πόδια της για να δημιουργηθούν περιθώρια οικονομικής αυτονομίας, τα οποία μπορούμε να τα εκμεταλλευθούμε για δράσεις και πρωτοβουλίες υπέρ των ασθενέστερων».

«Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ το αντιμετώπισαν με τη δέουσα σοβαρότητα, δηλαδή χωρίς πανηγυρισμούς και βερμπαλισμούς, αλλά ως αυτό που είναι, ένα βήμα προς τον τελικό στόχο, που είναι η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία», τονίζει χαρακτηρίζοντας ψεύτικη την έξοδο επί κυβέρνησης Σαμαρά. Τώρα, προσθέτει, υπάρχει στη συμφωνία λύση για το χρέος, ώστε να εφαρμοστούν μετά το 2018 τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, επισημαίνοντας εξάλλου πως όλα τα οικονομικά μεγέθη είναι αισθητά βελτιωμένα σε σχέση με την περίοδο Σαμαρά.