Skip to main content

Σβίγκου: Νίκη των προοδευτικών δυνάμεων το ν/σ για ταυτότητα φύλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει παραδώσει την Νέα Δημοκρατία στην ακροδεξιά του πτέρυγα, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το νομοσχέδιο πέρασε με 171 ψήφους επί της αρχής. Γίνεται νόμος του κράτους. Θεωρώ ότι, με βάση και τη συζήτηση που έγινε και τα επιχειρήματα που ακούστηκαν, αλλά και το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, μπορούμε να μιλήσουμε για μια αδιαμφισβήτητη νίκη των προοδευτικών κοινωνικών αντιλήψεων» δηλώνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

Ερωτηθείσα εάν η ψηφοφορία δημιούργησε ρωγμές στην κυβέρνηση,. η κ. Σβίγκου ξεκαθαρίζει, πως η κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι ενωμένες, ενώ για την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, η οποία διαφοροποιήθηκε, τονίζει πως θα πρέπει η ίδια «να εξηγήσει γιατί το έκανε, γιατί γνωρίζουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ποιες είναι οι συνεδριακές αποφάσεις του κόμματος και σε τι αναφέρεται η τελευταία απόφαση της ΚΕ, όπου γίνεται συγκεκριμένη αναφορά στα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Όλοι γνωρίζουν σε ποιο κόμμα βρίσκονται και ποιες είναι οι θέσεις του».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στη ΝΔ και προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας: «Φαίνεται ότι έχει παραδώσει το κόμμα στην ακροδεξιά του πτέρυγα. Αν μάλιστα ισχύουν όσα λέγονται περί δικής του διαφορετικής εισήγησης στα αρμόδια όργανα του κόμματος και για αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, που είχε ως αποτέλεσμα τελικά την αλλαγή στάσης, μιλούμε τότε για μια μεγάλη εσωκομματική πολιτική ήττα του κ. Μητσοτάκη».