Skip to main content

Σβίγκου: Σκηνικό αρχαίας τραγωδίας στον Έβρο - Να βρεθεί λύση για την άταφη 5χρονη

Η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την ΕΛΑΣ ότι αποποιήθηκε κάθε ευθύνης δηλώνοντας ότι η νησίδα όπου βρίσκεται η 5χρονη είναι σε τουρκικό έδαφος

Να βρεθεί άμεσα λύση για το πεντάχρονο προσφυγόπουλο που παραμένει εδώ και μέρες άταφο σε μια νησίδα του Έβρου, ζητεί η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ράνια Σβίγκου.

Κατηγορεί την ΕΛΑΣ ότι αποποιήθηκε κάθε ευθύνης δηλώνοντας ότι η νησίδα όπου βρίσκεται η 5χρονη είναι σε τουρκικό έδαφος και τονίζει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να παρακολουθεί απαθής, «αυτό το σκηνικό αρχαίας τραγωδίας στα σύνορά μας».

Διαβάστε ακόμη: Μπαλάκι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες σε νησίδα του Έβρου

«Ένα πεντάχρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία βρήκε τραγικό θάνατο και παραμένει, εδώ και μέρες, άταφο σε μια νησίδα του Έβρου, μαζί με εγκλωβισμένους πρόσφυγες. Μετά από πιέσεις 3 ημερών η ΕΛΑΣ δήλωσε ότι η νησιδα βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος και αποποιήθηκε κάθε ευθύνης. Δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το σκηνικό αρχαίας τραγωδίας στα σύνορά μας με την Κυβέρνηση να παρακολουθεί απαθής χωρίς καμία κινητοποίηση, ενώ κι άλλες ζωές κινδυνεύουν. Ο κ. Μηταράκης αντί να περιορίζεται σε σχόλια στο Twitter οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τις ευρωπαικές αρχές και την τουρκική πλευρά ώστε να βρεθεί άμεσα λύση. Αυτό ζητά ο ΟΗΕ, αυτό απαιτεί ο πολιτισμός μας», τονίζει η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.