Skip to main content

ΣΒΒΕ: Νέα διάκριση Αριστείας για τη Δομοτεχνική Α.Ε.

Στη Δομοτεχνική Α.Ε. απονεμήθηκε το «Βραβείο Αριστείας Μεσαίας Επιχείρησης» στην εκδήλωση απονομής των Βραβείων Ελληνική Αξία Βορείου Ελλάδος 2015.

Στη Δομοτεχνική Α.Ε. απονεμήθηκε το «Βραβείο Αριστείας Μεσαίας Επιχείρησης» στην εκδήλωση απονομής των Βραβείων «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος 2015» που πραγματοποιήθηκε και φέτος με πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ, κατόπιν αξιολόγησης από Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας.

«Αφιερώνω τη νέα αυτή διάκριση στους εργαζόμενους, τα στελέχη και τους συνεργάτες μας, που αγωνίζονται δουλεύοντας σκληρά και κυρίως “Άριστα” εδώ και πενήντα τέσσερα χρόνια! Μετά την πιστοποίηση από τον ευρωπαϊκό φορέα Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM, το Βραβείο του ΣΒΒΕ, επιβεβαιώνει την προσήλωση της αναπτυξιακής πορείας μας στην ποιότητα και την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία», τόνισε ο κ. Χάρης Αλεξόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Δομοτεχνική Α.Ε. που παρέλαβε το Βραβείο από τον Πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Κ.Γραμμένο (φωτό).

Για την απονομή του συγκεκριμένου βραβείου οι επιχειρήσεις θα πρέπει:
-Να έχουν αποδεδειγμένα συμβάλει στην απασχόληση (είτε με την αύξηση θέσεων εργασίας, είτε επειδή οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, στη διατήρηση των θέσεων εργασίας)
-Τα προϊόντα τους να έχουν στοιχεία καινοτομίας (κατά την φάση παραγωγής και διάθεσης στον τελικό καταναλωτή)
-Οι μέθοδοι παραγωγής να είναι φιλικές προς το περιβάλλον
-Η υποψήφια επιχείρηση να έχει συμβάλει στην ανάδειξη της περιοχής όπου δραστηριοποιείται
-Να έχει αναπτύξει εξωστρέφεια
-Να έχει αναπτύξει Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
-Η φήμη της στη περιοχή δραστηριοποίησης της να είναι θετική.

Η Δομοτεχνική Α.Ε.:
-Αύξησε τις θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού το 2015 σε σχέση με το 2014 κατά 19%!
-Ανέπτυξε καινοτόμα, σύνθετα θερμομονωτικά υλικά για την ενεργειακή αναβάθμιση υφιστάμενων και νεόδμητων κτιρίων.
-Είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα διαχείρισης ποιότητας ISO9001 και επαγγελματικής ασφάλειας και υγιεινής OHSAS18001.
-Είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO14001, αναπτύσσει βιοκλιματικά κτίρια με πρότυπο το υπό ανέγερση συγκρότημα Green45 στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, και εφαρμόζει ολική ανακύκλωση σε εγκαταστάσεις και έργα.
-Με τα έργα και τις επενδύσεις της ανέδειξε τη Θεσσαλονίκη (Πύργος ΟΤΕ, περίπτερα και είσοδοι ΔΕΘ, Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Θησαυροφυλάκιο Τράπεζας της Ελλάδος (ΚΕΠΕΔΙΧ), εκσυγχρονισμός αερολιμένα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», πανεπιστημιακές σχολές, κα.)
-Αναπτύσσει διεθνείς δραστηριότητες και έργα με γραφεία και θυγατρικές στο Σαράγιεβο, τα Σκόπια και την Πρίστινα.
-Η ανάπτυξη της Δομοτεχνική Α.Ε. έχει αναγνωριστεί από την ICAP με τη συμπερίληψή της μεταξύ των «Strongest Companies in Greece» το 2010 και μεταξύ των «Business Leaders in Greece» από το 2011 κι εντεύθεν. Ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 64% το 2014 σε σχέση με το 2013.
-Στηρίζει με χορηγίες τοπικούς φορείς και κοινωνικές, πολιτιστικές κι αθλητικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες όπως είναι η Στοργή, το βρεφοκομείο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, το ορφανοτροφείο ΠΑΠΑΦΕΙΟ, το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Β.Ε., τα Παιδικά Χωριά SOS στο Φίλυρο και το Πλαγιάρι, το Χαμόγελο του Παιδιού, η Πολιτιστική Εταιρία Επιχειρηματιών Β.Ε., το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΒΒΕ, η πολιτιστική και φιλανθρωπική οργάνωση «Θερμαϊδες», η παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ», τα τμήματα υποδομών διάφορων αθλητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης, κ.α. και βέβαια οι υποτροφίες σε νέους μεταπτυχιακούς φοιτητές της πόλης της Καρδίτσας που δίνει το ίδρυμα υποτροφιών Απόστολος Χ. Αλεξόπουλος.