Skip to main content

ΣΒΒΕ: «Συνάντηση κορυφής» σήμερα των παλαιών προέδρων

Η συνάντηση πραγματοποιείται ενόψει της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συνδέσμου, το οποίο αναμένεται να δρομολογήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση

«Συνάντηση κορυφής» των πρώην προέδρων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα σε μεγάλο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Σε αυτήν αναμένεται να συμμετάσχουν, εκτός από τον σημερινό πρόεδρο Θανάση Σαββάκη, οι κύριοι Γιώργος Μυλωνάς, Νίκος Πέντζος, Δημήτρης Συμεωνίδης, Νίκος Ευθυμιάδης και Βασίλης Τακάς.

Η συνάντηση πραγματοποιείται ενόψει της συνεδρίασης του Δ.Σ. του Συνδέσμου της προσεχούς Δευτέρας, το οποίο αναμένεται να δρομολογήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΒΒΕ στις αρχές του 2019. Στη Συνέλευση θα τεθεί θέμα αλλαγών στο καταστατικό του Συνδέσμου, ο οποίος ως επίσημος κοινωνικός εταίρος πρέπει να λειτουργεί διαφορετικά.

Ανάμεσα στις αλλαγές θα είναι πιθανότατα η μετονομασία σε Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος, ενώ πιθανόν να αυξηθεί ο αριθμός των θητειών του προέδρου. Κοινό μυστικό αποτελεί ότι ο κ. Σαββάκης, η θητεία του οποίου λήγει τον προσεχή Μάιο, επιθυμεί να παραμείνει για μία διετία ακόμη, ώστε να κατοχυρώσει τη θέση του ΣΒΒΕ ως επίσημου κοινωνικού εταίρου.    

Πάντως, στη σημερινή συζήτηση δεν αποκλείεται να ακουστούν και δυσαρέσκειες από ορισμένους εκ των παλιών προέδρων, οι οποίοι έμαθαν τις εξελίξεις, όταν έφτασε στο γραφείο τους η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κάτι μάλλον ασυνήθιστο για τον ΣΒΒΕ, στον οποίο κατά παράδοση οι σημαντικές εξελίξεις, αλλά και οι αποφάσεις για πρόσωπα, έχουν πάντα την «ευλογία» του άτυπου Διευθυντηρίου των παλαιών προέδρων. Η κρισιμότητα, πάντως, της συνάντησης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν θα γίνει στα γραφεία του Συνδέσμου στην πλατεία Μοριχόβου, αλλά στο αναβαθμισμένο περιβάλλον πολυτελούς ξενοδοχείου.