Skip to main content

Σχέδιο αντιμετώπισης, της νέας γρίπης, στα σχολεία

Η σχολαστική καθαριότητα και η σωστή ενημέρωση εκπαιδευτικών , γονέων και παιδιών είναι τα κλειδιά για ν΄ αντιμετωπιστεί η «εισβολή» και η εξάπλωση του ιού της νέας γρίπης στα σχολεία.
Η σχολαστική καθαριότητα και η σωστή ενημέρωση  εκπαιδευτικών, γονέων και παιδιών, είναι τα κλειδιά για ν΄ αντιμετωπιστεί η «εισβολή» και η εξάπλωση του ιού  της νέας γρίπης στα σχολεία, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που εκπόνησε το υπουργείο Παιδείας.

Το σχέδιο δράσης παρουσίασε ο υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος, εκτιμώντας ότι όλα θα πάνε καλά και η φετινή σχολική χρονιά θα κυλίσει  ομαλά.

Αναλυτικά το σχέδιο:

* Θα λειτουργεί ειδικό τηλεφωνικό κέντρο στο υπουργείο Παιδείας με τον αριθμό 1550 που θα έχει στελεχωθεί από εξειδικευμένο προσωπικό και θα δίνει απαντήσεις και κάθε πληροφορία γύρω από τη γρίπη.

* Στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας θα υπάρχουν οι εξειδικευμένες πληροφορίες γύρω από τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της γρίπης.

* Στην εκπαιδευτική τηλεόραση έχει εκπονηθεί πρόγραμμα δύο εβδομάδων που θα εκλαϊκεύει τις οδηγίες για τα παιδιά του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου, αλλά και τους γονείς.

* Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες συσκέψεις και έχουν δεσμευτεί πάνω από 45.000 εμβόλια για το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείνουν σχολεία στην περίπτωση εξάπλωσης της γρίπης, αλλά αυτό θα αποφασίζεται από την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή.

Οι εκπαιδευτικοί που θα νοσήσουν υπάρχει μέριμνα να αντικαθίστανται, ενώ ήδη έχουν δοθεί οι πιστώσεις για τις καθαρίστριες των σχολείων.

Επιπλέον, κάθε διευθυντής θα συμπληρώνει το πρωί σε κάθε σχολείο απουσιολόγιο, θα καταγράφει τα τυχόν κρούσματα και καθημερινά θα τα αποστέλλει στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες με τη σειρά τους θα ενημερώνουν κεντρικά τόσο το υπουργείο Παιδείας που συνεργάζεται στενά με το Υγείας.

Όσον αφορά στα ΑΕΙ έχουν ήδη σταλεί σχετικές οδηγίες και κάθε Ίδρυμα θα λαμβάνει ξεχωριστά τα μέτρα του. Τα υλικά για την αντιμετώπιση της γρίπης είναι ευθύνη των σχολικών επιτροπών, οι οποίες έχουν λάβει και τα σχετικά κονδύλια για την προμήθειά τους.