Skip to main content

Σχέδιο εξυγίανσης και ανάδειξης της λίμνης της Καστοριάς

Ο καθαρισμός της λίμνης Καστοριάς, η λήψη μέτρων ώστε να μην καταλήγουν μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών και η μέριμνα για την προστασία του οικοσυστήματος από τα φυτοφάρμακα των καλλιεργειών είναι οι
Ο καθαρισμός της λίμνης της Καστοριάς, η λήψη μέτρων ώστε να μην καταλήγουν σε αυτήν μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών και η μέριμνα για την προστασία του οικοσυστήματος από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες είναι οι τρεις βασικοί άξονες του σχεδίου εξυγίανσης, προστασίας και ανάδειξης της λίμνης που προωθούν επιστήμονες και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης από την περιοχή.

Τα παραπάνω ανέφερε ο νομάρχης Καστοριάς Κώστας Λιάντσης, με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Σύμφωνα με τον νομάρχη, επόμενο βήμα είναι η προώθηση του σχεδίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος ώστε εκείνο να προχωρήσει στις μελέτες εφαρμογής από τις οποίες θα προκύψει και το κόστος του εγχειρήματος.

Το σχέδιο, που ετοίμασε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοζάνης, σε συνεργασία με τους επιστήμονες και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης από τον νομό Καστοριάς, λαμβάνει επίσης πρόνοια για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων από περιοχές που δεν έχουν ενταχθεί στον βιολογικό καθαρισμό αλλά και για την λειτουργία τηλεθέρμανσης μέσω της χρήσης του νερού της λίμνης ή της χρήσης βιομάζας. Τις επόμενες μέρες το επιχειρησιακό σχέδιο θα παρουσιαστεί στο νομαρχιακό συμβούλιο Καστοριάς.