Skip to main content

Σχέδιο για διπλασιασμό των εξαγωγών της Ηπείρου

Σε διπλασιασμό των εξαγωγών της Ηπείρου εντός της επόμενης πενταετίας, αλλά και σε μελλοντικό τριπλασιασμό των εξαγωγικών επιχειρήσεων της συγκεκριμένης περιφέρειας, στοχεύει το σχέδιο που επεξεργάστη
Σε διπλασιασμό των εξαγωγών της Ηπείρου εντός της επόμενης πενταετίας, αλλά και σε μελλοντικό τριπλασιασμό των εξαγωγικών επιχειρήσεων της συγκεκριμένης περιφέρειας, στοχεύει το σχέδιο πρότασης για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της περιοχής, που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Το σχέδιο, που παρουσιάστηκε στα Ιωάννινα, παρουσία της περιφερειάρχη Ηπείρου, Δ. Γεωργακοπούλου-Μπάστα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συντονισμένη προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών με τοπικό χαρακτήρα, στο πλαίσιο συνεργασίας ΣΕΒΕ, Περιφέρειας και των τεσσάρων επιμελητηρίων της περιοχής (Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας).

Παρουσιάζοντας το σχέδιο, ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΣΕΒΕ, Αναστάσιος Αλεξανδρίδης, επεσήμανε ότι αντικείμενό του θα είναι η προβολή συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που παρουσιάζουν συγκεκριμένοι κλάδοι της Περιφέρειας, όπως τρόφιμα-ποτά, ασημουργία, παραδοσιακή τέχνη και τουρισμός.

Βάσει του σχεδίου, θα γίνεται συλλογική προώθηση αυτών των κλάδων σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού, θα αναδεικνύονται υφιστάμενα ή θα δημιουργούνται νέα προϊόντα και υπηρεσίες υπό το brand «Ηπειρος», ενώ στελέχη των τοπικών επιχειρήσεων θα συμμετέχουν σε δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Από την πλευρά της, η κα Γεωργακοπούλου-Μπάστα εξέφρασε τη βούλησή της να συνδράμει η περιφέρεια στη χρηματοδότηση ενός προγράμματος προώθησης της περιοχής, με τη συνεργασία του ΣΕΒΕ και των τεσσάρων επιμελητηρίων. Την εκδήλωση στα Ιωάννινα παρακολούθησαν περίπου 80 εκπρόσωποι επιχειρήσεων και φορέων.