Skip to main content

Σχέδιο «μόνιμου υφυπουργού» Οικονομικών μελετά το Μαξίμου

Επιβεβαιώνεται -με μικρή παραλλαγή- η πληροφορία που είχε δημοσιεύσει πριν δύο εβδομάδες η Voria.gr.
Την πληροφορία δημοσίευσε η Voria.gr πριν από δύο εβδομάδες. Και το Σαββατοκύριακο που πέρασε δημοσιεύθηκε σε μεγάλο αριθμό εφημερίδων. Τι υποστηρίζει; Ότι στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη σύμφωνα γνώμη του υπουργείου Οικονομικών, διαπιστώνοντας την οικτρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει δαπάνες κι έσοδα, μελετούν την τοποθέτηση υφυπουργού, με αποκλειστικά αυτό το αντικείμενο.

Η νέα διάσταση, στην όλη υπόθεση δε, έγκειται στο γεγονός ότι το πρωθυπουργικό περιβάλλον μελετά πρόταση, σύμφωνα με την οποία ο νέος υφυπουργός θα έχει «μόνιμο» χαρακτήρα. Δηλαδή, θα εφαρμοσθεί το αγγλοσαξονικό μοντέλο, που προβλέπει «μόνιμους υφυπουργούς». Με μια μικρή παραλλαγή: στην ελληνική περίπτωση, ο εν λόγω υφυπουργός θα έχει συγκεκριμένη διάρκεια θητείας.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μια πενταετία, η οποία, όμως, θα μπορεί να ανανεωθεί. Ήδη, στο Μέγαρο Μαξίμου «έπεσαν» στο τραπέζι των συζητήσεων και τα πρώτα ονόματα αυτών που θα μπορούσαν να αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο. Πρόκειται κυρίως για τεχνοκράτες, με εμπειρία στο χώρο, οι οποίοι, όπως προαναφέρθηκε, θα απασχολούνται αποκλειστικά με το κομμάτι των εσόδων και των δαπανών, χωρίς καμία άλλη εμπλοκή στη χάραξη και στην άσκηση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες λένε ότι οι όποιες αποφάσεις, σχετικά με το θέμα, θα ληφθούν σύντομα, καθώς περιθώρια για νέες καθυστερήσεις δεν υπάρχουν.