Skip to main content

Σχολείο με φωτοβολταϊκά κύτταρα στην Πρέβεζα

Δημοπρατήθηκε το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο σχολικό συγκρότημα στο δήμο Θεσπρωτικού Πρέβεζας. Το σχολείο θα καλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες του με τη χρήση φωτοβολταϊκών κυττάρων. Ο συνολικός προϋπολο
Δημοπρατήθηκε στο δήμο Θεσπρωτικού Πρέβεζας το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο σχολικό συγκρότημα, το οποίο θα έχει πλήρη ενεργειακή αυτονομία και θα καλύπτει τις ανάγκες του μέσω της χρήσης φωτοβολταϊκών κυττάρων, όπως δηλώνει στη Voria.gr ο αντινομάρχης Πρέβεζας, Χρήστος Αρβανιτίδης.

«Πρόκειται για ένα πρότυπο σχολικό συγκρότημα, το οποίο αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρου του δήμου Θεσπρωτικού, ενώ παράλληλα θα αναδείξει την περιοχή μας» τόνισε ο κ. Αρβανιτίδης.

Σύμφωνα με τον αντινομάρχη, πρόκειται για ένα εξαθέσιο, διώροφο δημοτικό σχολείο, το οποίο θα ανεγερθεί σε έκταση περίπου 10 στρεμμάτων. Θα περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα φυσικής, ξένων γλωσσών, πληροφορικής, ενισχυτικής διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, καθώς και ανελκυστήρα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2,640 εκατ. ευρώ, ενώ η ανάδοχος εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή είναι σύμφωνα με τον κ. Αρβανιτίδη η «Παππάς Α.Ε». Το σχολείο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2010.