Skip to main content

«Σχολείο του μέλλοντος» στην Ξάνθη

Εγκαινιάστηκε το 3ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης, το συνολικό κόστος του οποίου ανήλθε σε 4,5 εκ ευρώ.
Τη Δευτέρα εγκαινιάστηκε το 3ο Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης, συνολικής δομημένης επιφάνειας 7.260 τ.μ. και κόστους 4,5  εκατ .ευρώ. Το σχολείο κατασκευάστηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ξάνθης και χρηματοδοτήθηκε από το Π.Ε.Π. Α.Μ.Θ. 2000-2006 (Γ΄ ΚΠΣ) και από Εθνικούς Πόρους.

Πρόκειται για ένα κτίριο εξαιρετικής αρχιτεκτονικής που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυτοτελές αμφιθέατρο 450 καθήμενων θέσεων, κλειστό γυμναστήριο με αγωνιστικό χώρο Ολυμπιακών διαστάσεων, καθώς και αύλειο χώρο περίπου 6.800 τ.μ.

Σχετικά, ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Γεώργιος Παυλίδης δήλωσε: «Πρόκειται για ένα σχολείο πρότυπο, που κατασκευάστηκε αφού αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Είναι σχολείο που ανταποκρίνεται στην επόμενη γενιά των απαιτήσεων της εκπαίδευσης και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πλέον σύγχρονα σχολεία της Ευρώπης».

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Δημήτριο Σταμάτη και στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων, παρουσία του δημάρχου Ξάνθης Παναγιώτη Σγουρίδη, προϊσταμένων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, παραγόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αρχών του Νομού.