Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΤΑ 14 ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥΣ ΣΚΟΥΦΟΥΣ 2021

Συνολικά 23 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch απέσπασαν 31 εστιατόρια.

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με έντονο «επαναστατικό» χρώμα, καθώς η βραδιά, εμπνεόμενη από την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Πρωτιά στους Χρυσούς Σκούφους για τον Έκτορα Μποτρίνι

To κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας, πιστοποιώντας για άλλη μια φορά τη σταθερή δυναμική του. To εστιατόριο της Κέρκυρας συγκέντρωσε βαθμολογία 17/20.


Συνολικά 23 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο ενώ την τιμητική διάκριση Top Notch, η οποία καθιερώθηκε πέρυσι, κατέκτησαν 31 εστιατόρια. Η διάκριση Top Notch απονέμεται στα εστιατόρια που έχουν μεν αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν με Χρυσό Σκούφο.

Δείτε εδώ την πλήρη λίστα

Συνολικά 14 εστιατόρια στη Βόρεια Ελλάδα τιμήθηκαν με τον Χρυσό Σκούφο και με την τιμητική διάκριση Top Notch.

Πέντε εστατόρια σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική με Χρυσό Σκούφο

Συνολικά πέντε εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο.

Με βαθμολογία 15/20 βραβεύτηκε το εστιατόριο ελληνικής σύγχρονης κουζίνας «Salonica Restaurant & Bar» στο Φάληρο Θεσσαλονίκης. Σεφ είναι ο  Σωτήρης Ευαγγέλου.

Την πιο υψηλή βαθμολογία για τη Χαλκιδική έλαβε το εστιατόριο ιταλικής κουζίνας «Fresco» στη Σάνη με σεφ τον Νίκο Παπαστεργίου και με βαθμολογία  16 / 20.

Αμέσως επόμενο είναι το εστατόριο σύγχρονης κουζίνας «Squirrel» στη Νικήτη Χαλκιδικής με σεφ Βασίλη Μουρατίδη και με βαθμολογία  15,5 / 20.

Με την ίδια βαθμολογία βρίσκεται και το εστιατόριο σύγχρονης κουζίνας «Treehouse» στη Βουρβουρού Χαλκιδικής με σεφ τον Δημήτρη Παμπόρη.

Τέλος, το εστιατόριο ελληνικής σύγχρονης κουζίνας «Tomata» στη Σάνη με σεφ τον Χρύσανθο Καραμολέγκο έλαβε βαθμολογία 15/20.

Εννιά εστιατόρια κατέκτησαν την τιμητική διάκριση Top Notch

Συγκεκριμένα, τα εστιατόρια που διακρίθηκαν στη Θεσσαλονίκη είναι ο «Γλυκάνισος» στην Πυλαία με σεφ τον Δημήτρη Αγόρατζη, το «Dome Real Cuisine» στη Θέρμη με σεφ τον Στέφανο Σταμίδη, το «Grada Nuevo» στην Καλαποθάκη στο κέντρο της πόλης με σεφ τους Απόστολο Ρήγα, Ελένη Ρήγα, Πελαγία Σαββαϊδου και τέλος το εστιατόριο «Χαρούπι» στο Λιμάνι με σεφ τον Μανώλη Παπουτσάκη.

Στη Χαλκιδική αντίστοιχα τέσσετα εστιατότια έλαβαν τη διάκριση. Τα εστιατόρια αυτά είναι το «Bubo Fine Dining Restaurant» στη Βουρβουρού με σεφ τον Δημήτρη Παμπόρη, το «Kamares by Spondi» στην Ουρανούπολη με σεφ τον Θάνο Γιαννάκο, το «Μαρίνα» στην Ποτίδαια με σεφ τον Θόδωρο Γκαβέζο και τέλος το «Water Restaurant» στη Σάνη με σεφ τον Ντέμη Κοκκινίδη.

Τη διάκριση αυτή έλαβε και ένα εστιατόριο στις Σέρρες, ο «Ανδρέας» με σεφ τον Ανδρέα Σταυρίδη.

Την τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων, η οποία έγινε σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους προσκεκλημένους, παρουσίασε με άκρως σοβαρό… χιούμορ ο Γιάννης Στάνκογλου

Η τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι 2021» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η γαστρονομία είναι για την Περιφέρεια ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της προβολής του brand name της Αττικής, έτσι ώστε να καταστεί δημοφιλής τουριστικός προορισμός για όλον τον χρόνο.

Τα βραβεία στους ιδιοκτήτες των βραβευμένων εστιατορίων παρέδωσαν ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος, η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η Assistant Brand Manager Premium & Non Beer της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας Μαρία Κυριάκου, ο Διευθυντής Πωλήσεων της Nutria Γιάννης Παϊζάνης, η Group Brand Manager Nestlé Waters Ρόη Φίλου, η Senior Brand Manager της Nestlé στην κατηγορία Σοκολάτας Μαρίλη Αργύρη,ο Upfield Professional Lead Greece & Cyprus Χαρίλαος Τζανετάκης, o Γενικός Διευθυντής Miele Hellas Αθανάσιος Κυριαζής, η Marketing Manager Δωδώνη Α.Ε. Βίκυ Παπουτσάκη, η Managing Director της Συνέργια ΑΕ (αποκλειστικού αντιπροσώπου της Nespresso Professional) Ελένη Μιχοπούλου και η Γενική Διευθύντρια Marketing Metro AEBE Μαριάννα Παπαδοπούλου.

Η τελετή απονομής των Ελληνικών Γαστρονομικών Βραβείων «Χρυσοί Σκούφοι 2021» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ