Skip to main content

Τα καλύτερα σημεία της Θεσσαλονίκης για καφέ ή ποτό με θέα

Η Voria.gr σας προτείνει τρόπους να μετατρέψετε τον συνηθισμένο καφέ ή το βραδινό χαλαρό ποτό σας σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

της Βάσιας Μπάρμπα

Ποιος δεν χαλαρώνει και δεν ξεχνά τις έγνοιες του, όταν απολαμβάνει θέα από ψηλά; Όταν το οπτικό πεδίο ανοίγει, τα μάτια κοιτούν μακριά και ξεκουράζονται και η ομορφιά της πόλης ξεδιπλώνεται. Τη «Νύφη του Θερμαϊκού» αξίζει να τη χαζεύει κανείς από ψηλά είτε είναι μέρα, είτε νύχτα, με τα φώτα να λάμπουν σαν κουκκίδες στο σκοτάδι.

Η Voria.gr σας προτείνει 6+1 σημεία στη Θεσσαλονίκη, στα οποία μπορείτε να μετατρέψετε τον συνηθισμένο καφέ ή το βραδινό χαλαρό ποτό σας σε μια ξεχωριστή εμπειρία, αρκεί να μη φοβάστε τα ύψη!

Villa Luna

Τσιμπημένη επιλογή μόνο για απαιτητικούς, δεν παύει όμως να προσφέρει μια πολύ όμορφη θέα και να αποτελεί προορισμό που κάθε κάτοικος Θεσσαλονίκης αξίζει να γνωρίσει έστω μια φορά. Η θέα της φωτισμένης Θεσσαλονίκης, ο έναστρος ουρανός και ένα κοκτέιλ στη βεράντα είναι ότι χρειάζεστε για να αλλάξετε τις πρωινές εικόνες των παλιών κτηρίων του κέντρου και των έργων του μετρό. Το μπαρ είναι ανοικτό καθημερινά από το πρωί μέχρι το βράδυ, το εστιατόριο όμως λειτουργεί μόνο κάθε Δευτέρα (μετά τις 6 το απόγευμα), Τρίτη και Κυριακή (από τις 2 το μεσημέρι έως το βράδυ). Θα το βρείτε στο Πανόραμα, στην οδό Αναλήψεως 40.

Δωμάτιο με θέα

Η πιο casual επιλογή του κέντρου. Είναι ο απλός καθημερινός καφές και το βραδινό κρασάκι στον 5ο όροφο! Εάν είστε από τους τυχερούς και βρείτε να καθίσετε στα μπαλκονάκια, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε εν πτήσει τα περιστέρια της πλατείας Αριστοτέλους και να απλώσετε τη ματιά σας προς τη θάλασσα. Μπείτε στο Cine Olympia (Αριστοτέλους 10) και κατευθείαν στο ασανσέρ για τον 5ο!

Orizontes Roof Garden - Electra Palace

Από την άλλη πλευρά της πλατείας, απέναντι από το Δωμάτιο με Θέα, το Roof Garden του Electra Palace είναι από τις must επιλογές για επισκέπτες της πόλης αλλά και Θεσσαλονικείς. Ξεχειλίζει πολυτέλεια και στυλ, για αυτό και αποτελεί την κατάλληλη έξοδο για ρομαντικά ραντεβού, μιας και προσφέρει τη σωστή συνταγή: Θέα και εντυπωσιασμό! Στον έβδομο - και τελευταίο - όροφο του Electra Palace Hotel, στην πλατεία Αριστοτέλους 9.

 

SKYLINE - Πύργος του ΟΤΕ

Εάν δεν σας αρκεί να βλέπετε τη θέα από... μια μόνο πλευρά, τότε το περιστρεφόμενο επίπεδο του Πύργου του ΟΤΕ, στην νότια είσοδο της ΔΕΘ, είναι η κατάλληλη επιλογή. Ο χώρος ανακαινίστηκε πρόσφατα και εφοδιάστηκε με όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για να δικαιολογήσει τις τιμές στα προϊόντα του: ένα μαύρο πιάνο, νέα κάβα και καινούρια έπιπλα. Ενδεικτικά, ο φθηνότερος καφές στο Skyline κοστίζει έξι ευρώ, ο ακριβότερος οκτώ. Έχει ειπωθεί ότι είναι η πιο ακριβή καφετέρια στην Ελλάδα. Κι όμως... γυρίζει!

Castra Cafe Bar

Από μια λίστα σαν κι αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει ένας προορισμός στο μπαλκόνι της Θεσσαλονίκης, την Άνω Πόλη. «Η καλύτερη θέα της Θεσσαλονίκης», είναι το σλόγκαν του και είναι μάλλον αλήθεια. Εδώ δεν υπάρχουν πολυτέλειες, εδώ μόνο κοιτάς. Ανοικτή θέα μέχρι όπου φτάνει το μάτι, εύκολη και γρήγορη πρόσβαση από το κέντρο με τη γραμμή 23 του ΟΑΣΘ, ανοικτό όλη μέρα, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Εάν, παρόλα αυτά έχετε χρόνο, συνδυάστε τον καφέ σας με μια βόλτα στα κάστρα και τον πύργο Τριγωνίου, μέρος των αρχαίων τειχών της πόλης.

Cafe Θέα/tro

Άνωθεν του Βασιλικού Θεάτρου, στην καρδιά της πόλης, με θέα τον Λευκό Πύργο, το λιμάνι και το ατελείωτο μπλε της θάλασσας. Συνδυάζει όμορφο και χαλαρό περιβάλλον με λογικές τιμές και αποτελεί ένα σταθερό σημείο συνάντησης για τους Θεσσαλονικείς του κέντρου, αλλά κι αυτούς των περιχώρων, ως ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις στο κέντρο της πόλης. Παραμένει ανοικτό από τον πρώτο πρωινό καφέ ως το βραδινό ποτό, στις δύο μετά τα μεσάνυχτα.

Κάτω από τα αστέρια

Η πιο οικονομική επιλογή την οποία συχνά προτιμούν οι νέοι ως έξοδο, είναι σίγουρα το περίπτερο. Βγείτε από το σπίτι, πάρτε την μπύρα σας και ανεβείτε να την πιείτε στην πίσω μεριά του Επταπυργίου. Στη διασταύρωση των οδών Επταπυργίου και Ανθέων, υπάρχουν τα μονοπάτια που οδηγούν στο εσωτερικό του κάστρου. Κάθε βράδυ, εκεί συγκεντρώνονται πολλές παρέες νέων που έρχονται για να απολαύσουν τη θέα της φωτισμένης πόλης, κάτω από τον έναστρο ουρανό.