Skip to main content

Κεφαλονιά: Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τα «άκουσε» για τη Μακεδονία (vid)

Εξαγριωμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο της Α. Θεοπεφτάτου και διαμαρτυρήθηκαν για τη μεταφορά χωριών της Θηνίας στον νέο δήμο Παλικής.

Μεγάλη αναστάτωση σημειώθηκε σήμερα στην Κεφαλονιά όταν εξαγριωμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Θεοπεφτάτου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «ekefalonia.gr», στα χωριά της Θηνιάς επικρατεί αναστάτωση σχετικά με το σχεδιαζόμενο σπάσιμο του Δήμου που θέλει την Θηνιά να πηγαίνει διοικητικά στο Ληξούρι, όπως ήταν πριν περίπου 35 χρόνια.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στη μεταφορά των χωριών της Θηνιάς στο νέο δήμο Παλικής. Μάλιστα για το λόγο αυτό μάζεψαν 447 υπογραφές (δηλαδή το 99% του συνολικού πληθυσμού των χωριών). 

Η κα Θεοπεφτάτου φανερά αμήχανη δήλωσε ότι θα μεταφέρει το αίτημα των κατοίκων στο υπουργείο, όμως δεν δεσμεύτηκε ότι θα το υποστηρίξει. Σε αυτό το σημείο οι τόνοι ανέβηκαν με το πρόεδρο της κοινότητας Σπύρο Βανδώρο, απευθυνόμενο στη βουλευτή, να φωνάζει ότι τους εμπαίζει, ενώ κάποιος από τους κατοίκους ρώτησε σε έντονο ύφος την βουλευτή: «Τον λαό τον ρωτήσατε για τη Μακεδονία; Ή θα κάνετε πάλι δημοψήφισμα μετά, και θα κάνετε το Όχι.... ΝΑΙ; Είστε προδότες. Παλιοπροδότες. Τον ελληνικό λαό τον ρωτήσατε;». 

Από τη πλευρά της η βουλευτής υποστήριξε ότι περιμένει συνάντηση με τον υπουργό κ. Χαρίτση ώστε να ξεκαθαρίσουν τα νέα διοικητικά όρια των νέων δήμων.