Skip to main content

Τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν είναι δείγμα ότι μεγαλώνουμε

Τα ακουστικά βαρηκοΐας βοηθούν τους ανθρώπους που τα φορούν να παραμείνουν ενεργοί κοινωνικά και να απολαύσουν καταστάσεις στη ζωή τους

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάπως λάθος στο μυαλό μας τα ακουστικά βαρηκοΐας, αλλά μην σας ανησυχεί, έχουμε σκοπό να ξεδιαλύνουμε την οπτική μας. Αυτή την στιγμή χρειάζονται περίπου 6 χρόνια για να μετακινηθεί ένας άνθρωπος από την επίγνωση της απώλειας ακοής στην υιοθέτηση ακουστικών βαρηκοΐας. Τα 6 χρόνια είναι μια θετική εξέλιξη, αν σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία χρόνια αυτό το διάστημα ήταν μεταξύ 7 με 10 έτη!

Συνειδητοποιήσαμε όμως ότι καταστήματα και επαγγελματίες έχουν πλαισιώσει τα ακουστικά ως λύσεις σε προβληματικούς τομείς της ζωής. Πολλοί άνθρωποι εξομοιώνουν αυτά τα προβλήματα με το ότι γερνάμε, όπως συμβαίνει με την απώλεια ακοής. Επομένως είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι τα ακουστικά βαρηκοΐας αφορούν αποκλειστικά ηλικιωμένους ανθρώπους. Το θέμα όμως είναι ότι τα ακουστικά μας κρατούν νέους, θα λέγαμε ότι ίσα ίσα βοηθούν στο να παραμείνουμε νέοι, όπως η αντι – γήρανση που είναι και στη μόδα. Ας το εξηγήσουμε όμως καλύτερα, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν διορθώνουν ρυτίδες, αλλά ισχύει ότι η χρήση ακουστικών, για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, τους βοηθά να παραμείνουν νέοι περισσότερο γιατί κυρίως βοηθούν να παραμείνουν χαρούμενοι και αφοσιωμένοι.

Πρώτα πρώτα, τα ακουστικά βαρηκοΐας βοηθούν τους ανθρώπους που τα φορούν να παραμείνουν ενεργοί κοινωνικά και να απολαύσουν καταστάσεις που κάνουν τη ζωή ολοκληρωμένη. Εξασφαλίζουν ότι δεν χρειάζεται κάποιος άνθρωπος με προβλήματα ακοής να σταματήσει να κάνει αυτό που του αρέσει να κάνει, να παραμείνει αφοσιωμένος στους ανθρώπους και τις καταστάσεις που αγαπά.

Το να μένεις νέος είναι να είσαι δραστήριος, υγιής και κοινωνικά ενεργός.

Το να είμαστε ενεργοί όσο μεγαλώνουμε μας διατηρεί υγιείς και χαρούμενους. Όταν έχουμε κοινωνικές συναναστροφές κρατά το μυαλό μας ‘’ζωντανό’’. Εάν έχετε απώλεια ακοής χωρίς καμία θεραπεία, το πιθανότερο είναι ότι θα απομονωθείτε κοινωνικά. Η κοινωνική απομόνωση καταστρέφει την ψυχολογία μας και έχει άμεση επίδραση στην υγεία μας, όπως την γνωστική παρακμή που φυσικά την επιταχύνει.

Εάν δεν κρατάμε το μυαλό μας «αιχμηρό» τότε «αδρανεί»! Είναι μια απλοποίηση αλλά είναι μια έγκυρη περιγραφή, πιστέψτε μας. Η απώλεια ακοής έχει άμεση αρνητική επίπτωση στην ποιότητα ζωής, προκαλεί άγχος και κατάθλιψη. Δυσκολία στην επικοινωνία με φίλους, με μέλη της οικογένειας, εργασιακά προβλήματα, και απομόνωση.

Το κλειδί για να μείνετε νέοι είναι να ζήσετε μια ενεργή και υγιή ζωή. Τα ακουστικά βαρηκοΐας σας βοηθούν να το καταφέρετε, επιτρέποντάς σας να αλληλοεπιδράσετε με τον κόσμο γύρω σας.

Τα ακουστικά βαρηκοΐας δεν είναι μόνο λύση για την επίλυση προβλημάτων ακοής των ηλικιωμένων , αλλά υποστηρίζουν και τους νέους, ενεργοποιώντας τους να ζήσουν τη ζωή όπως τη θέλουν ,να μην απογοητεύονται ή να παρατάνε ασχολίες που αγαπούν και φυσικά να διατηρήσουν τις κοινωνικές τους επαφές.

Η απώλεια ακοής είναι μία από τις πιο διαδομένες αναπηρίες των αισθήσεων παγκοσμίως. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για την σωστή αντιμετώπιση της, την έγκυρη διάγνωση της και ανάλογα με την αιτία, την άμεση αποκατάσταση. Σας περιμένουμε σε ένα από τα 50 καταστήματά μας πανελλαδικά https://www.akoustikakentra.gr/ για δωρεάν δοκιμή όλων των τύπων ακουστικών μας.