Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η επιβατική κίνηση στο λιμάνι φέτος ξεπέρασε τα 3 τελευταία καλοκαίρια μαζί!

Η κίνηση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ξεπέρασε κατά πολύ εκείνη των τριών προηγούμενων καλοκαιριών μαζί - Μεγάλη αύξηση και στην κρουαζιέρα

Θεαματική άνοδο σημείωσε η επιβατική κίνηση το φετινό καλοκαίρι του 2022 από και προς το λιμάνι Θεσσαλονίκης φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να ξεπεράσει τα τρία προηγούμενα καλοκαίρια μαζί.

Σύμφωνα τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Voria.gr, για τα έτη 2019, 2020, 2021, από την 1η Ιουνίου έως και τις 31 Αυγούστου κάθε χρονιάς, επιβιβάστηκαν συνολικά από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης 23.113 επιβάτες προς τους τουριστικούς προορισμούς Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου και Μαντουδίου Εύβοιας, ενώ αποβιβάστηκαν 22.030 επιβάτες με τα πλοία «Champion Jet 1», σημαίας Κύπρου, και του «SuperRunner Jet», νηολόγιο Άνδρου.

Φέτος από την 1η Ιουνίου έως και τις 31 Αυγούστου προστέθηκαν δύο ακόμη προορισμοί -συγκριτικά με τα τρία προηγούμενα καλοκαίρια-, η Μυτιλήνη και η Λήμνος.

Συνολικά επιβιβάστηκαν 29.559 επιβάτες από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τους τουριστικούς προορισμούς Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου, Μαντουδίου, Μυτιλήνης και Λήμνου, ενώ αποβιβάστηκαν 26.940 επιβάτες από τους παραπάνω προορισμούς με το επιβατικό-οχηματαγωγό-ταχύπλοο «Champion Jet 1», σημαίας Κύπρου.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι φέτος, σε σύγκριση με τα τρία προηγούμενα καλοκαίρια, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 6.446 άτομα, ενώ 4.910 άτομα παραπάνω αποβιβάστηκαν στην πόλη.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία στη Voria.gr, ο ναυτιλιακός πράκτορας Χάρης Καραχαρίσης σημείωσε ότι η φετινή χρονιά έδειξε μία εντυπωσιακή δυναμική, ενώ τόνισε ότι ειδικά οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος πήγαν πάρα πολύ καλά. «Τα πλοία έφευγαν γεμάτα, ενώ και τα γκαράζ των οχημάτων στα πλοία άγγιξαν πληρότητα 100%. Ευελπιστούμε του χρόνου να τα πάμε ακόμη καλύτερα», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι αρκετοί Βαλκάνιοι ερχόμενοι οδικώς στη Θεσσαλονίκη επέλεξαν τις ακτοπλοϊκές γραμμές για να μετακινηθούν κυρίως προς τα νησιά των Σποράδων.

Η γραμμή για Μυτιλήνη και Λήμνο πραγματοποίησε την περασμένη Τρίτη το τελευταίο δρομολόγιο, ενώ τα δρομολόγια για τις Σποράδες θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου.

Μεγάλη άνοδος και στις κρουαζιέρες στη Θεσσαλονίκη

Ανάσα πήρε ο τουρισμός και η οικονομική κίνηση της πόλης και από την κρουαζιέρα, καθώς φέτος καταγράφηκε σημαντική αύξηση κρουαζιερόπλοιων.

Τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες του 2019, του 2020 και του 2021 κατέπλευσαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 14 κρουαζιερόπλοια με συνολικά 9.849 επιβάτες.

Όμως το φετινό καλοκαίρι κατέπλευσαν στην πόλη 21 κρουαζιερόπλοια με συνολικά 12.539 επιβάτες, δηλαδή 7 επιπλέον κρουαζιερόπλοια και 2.690 τουρίστες περισσότεροι.

Επιστρέφει η γραμμή για Βορειοανατολικό Αιγαίο και Κυκλάδες

Μετά το στοπ στις καλοκαιρινές γραμμές έφτασε η ώρα για την απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου θα φτάσει στην πόλη το Blue Star Myconos, όπως ανέφερε ο κ. Καραχαρίσης στη Voria.gr.

Είναι μια γραμμή που εξυπηρετεί κυρίως φοιτητές, ένστολους και εργαζόμενους, ενώ θα ακολουθεί το δρομολόγιο προς τα νησιά Σάμο, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ικαρία, Φούρνους, Μύκονο και Σύρο.