Skip to main content

Τα αντάλλαγμα της Μέρκελ στον Τσίπρα και η Δελφύνη στην Κυπριακή ΑΟΖ

Η πλάτη Μέρκελ στον Τσίπρα, το όνομα του «χρυσού» στόχου στην Κυπριακή ΑΟΖ και η σιωπή της Αθήνας απέναντι στις προκλήσεις των Τιράνων.

Η Γερμανία βάζει πλάτη στον Τσίπρα για την αναβολή των προγραμματισμένων περικοπών των συντάξεων, δίνοντας στον Έλληνα Πρωθυπουργό μια στήριξη πριν από τις γενικές εκλογές το 2019, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Σιγά το νέο. Αυτό το είχαμε καταλάβει όταν διαβάσαμε την συμφωνία των Πρεσπών. Κοτζάμ ξεπούλημα της Μακεδονίας, δεν θα έμενε χωρίς αντάλλαγμα.

 

Ούτε Δελφίνος, ούτε Δελφίνη, αλλά Δελφύνη το όνομα του "χρυσού" στόχου στην Κυπριακή ΑΟΖ. Δεν πρόκειται για ανορθογραφία. Η Δελφύνη, στην ελληνική γεωμυθολογία, ήταν μισή γυναίκα και μισό φίδι, και φύλασσε τους τένοντες των χεριών και των ποδιών του Δία, όταν τους έκοψε ο Τυφώνας κατά την Τιτανομαχία.

Στο Μαντείο των Δελφών [που ονομάστηκαν από την Δελφύνη], οι ειδικοί της ExxonMobil, που εντόπισαν και "βάπτισαν" τον στόχο, ίσως ήταν επηρεασμένοι από μια τελευταία επιστημονική μελέτη, που έδειξε ότι στο νερό αλλά και σε αποθέσεις των πετρωμάτων των Δελφών ανιχνεύτηκε μεθάνιο - ό,τι ακριβώς αναζητούν και με τη γεώτρηση στη "Δελφύνη", η οποία Δελφύνη ζούσε στα τάρταρα κάτω από το Μαντείο..

Αυτό ανατρέπει όλα όσα είχαν διαρρεύσει. Μιλώντας στο News 24/7 ο πρώην υπουργός εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς ανέφερε: «Ήταν εντολή του πρωθυπουργού η απέλαση των Ρώσων διπλωματών, η υπόθεση ξεπερνούσε τη διπλωματία». Τι άλλο πια, μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός, προκειμένου να τον διατηρήσουν στην πολιτική;

Και πώς η Αριστερά, με το "ηθικό πλεονέκτημα" που κατηγορούσε τους αστούς ότι υπηρετούν τους ξένους, για να διατηρηθεί στην εξουσία κατάντησε να παίρνει αποφάσεις τέτοιες, ώστε να αποδείξει ότι είναι πρόθυμη και υπάκουη;

Οι Αλβανοί δεν μπορούσαν προχθές να περάσουν από την Κακαβιά, λόγω του μπλοκαρίσματος -από την ελληνική πλευρά- του ηλεκτρονικού συστήματος. Αλλά, λίγη ώρα αργότερα, η αλβανική πλευρά μπλόκαρε και αυτή το ηλεκτρονικό της σύστημα και κανείς, πια, δεν εισερχόταν στην Ελλάδα ή στην Αλβανία.

Το μπλοκάρισμα του συστήματος είναι η απάντησή μας στην ανθελληνική και προσβλητική στάση της αλβανικής κυβέρνησης; Ε, τότε, θα μας χαστουκίζουν συνεχώς. Ήδη εχθές, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμίρ Μπουσάτι, δήλωσε ότι μετά το περιστατικό στους Βουλιαράτες, η Αλβανία δεν έχει κλείσει τον κατάλογο των persona non grata, από την Ελλάδα.

Κι ακόμη χειρότερα. Είπε: «Η σιωπή των αξιωματούχων της Αθήνας καθώς και η στάση της κοινής γνώμης στην Ελλάδα για τον πυροβολισμό της αλβανικής Αστυνομίας είναι απογοητευτική. Περίμενα, ακόμη, να αποστασιοποιηθεί από αυτό που συνέβη κατά τη διάρκεια της τελετής του θανάτου του Κατσίφα».